24.01.2008

Fossum - Snøgg 2 - 0

Fossum Snøgg Herkules-Kunstgress

Årets første kamp gikk på Herkules kunstgressbane. Motstander var et Fossum lag som er respektert og til tider fryktet i Telemarksfotballen.
Men allerede fra start viste Snøgg jentene en innsats og en lagmoral som lå så tykt på utsiden av drakten at tilskuere, trenere og begge lags innbyttere lot seg både skremme og begeistre.

Vår backrekke satte seg så til de grader i respekt hos motstander og la et svært god fundament for spillet videre oppover på banen. Når i tillegg midtbanen og spissene våre var en konstant trussel for motstanders noe vaklende backrekke burde Snøgg ha punktert kampen allerede midtveis i første omgang.
At ballen ikke ble plukket ut Fossum målet kan kun karakteriseres som uhell og det faktum at vi skriver 24.januar i kalenderen.  

I en kamp som dette er det vanskelig å fremheve enkeltspillere men jeg har allikevel lyst til å sette søkelyset på våre to backer i første omgang. Katrine og Ida spilte en strålende kamp bak på banen. De plukket opp og markerte tett og kontant. At Ida etter eget utsagn gruet seg til kampen syntes ikke etter dommerens første fløyteblås.

Dessverre pådro Katrine seg en skade og måtte ta den tunge veien i dusjen. Hun kunne allikevel ta turen igjennom bitende vinterkulde med hevet hode over egne prestasjoner og innsats. Og det er i situasjoner som dette det er flott å se at lagets resterende forsvar tar ansvar og står frem. Maryanna, Kristine og Stine spilte alle en god kamp på Herkules.

Snøgg sin nyutnevnte kaptein, Elin, tok ansvar og sto frem som en kompromissløs førsteforsvarer og dirigent. Hun viste at spilleforståelse og lagmoral så absolutt er tilstedeværende. Med seg på midtbanen hadde hun spillere som med god teknikk og ferdigheter konstant utgjorde en trussel for motstander. Både Camilla, Line og Heidi la ned et stykke arbeid som det står respekt av. Man kan bare glede seg til fortsettelsen når teknikk, løp, ballfølelse og kommunikasjonen flyter enda bedre.

Lagets spydspisser fikk også vist seg frem ved flere anledninger. Som nevnt tidligere hadde Snøgg punktert kampen tidlig om marginene hadde vært på Snøggjentenes side i dagens kamp. Ved flere anledninger var både Elisabeth, Ann Christin, Camilla og Marianne svært nære årets første nettkjenning.

Velger vi å se bakenfor mange gode prestasjoner og høy moral finner man materiale for det videre treningsarbeidet. Kommunikasjonen Snøgg jentene imellom kan og må bli enda bedre.

En litt smårusten teknikk og kondisjon er også temaer som det må jobbes med utover vinteren. Dette kom også til syne ved Fossum sin andre scoring. At Kirvil måtte ta den tunge turen i eget nett skyldes et lykketreff og det man trygt kan kalle en ”lompe”, men kunne og burde vært avklart om Snøggjentene hadde fått markeringene og kommunikasjonen til å sitte enda litt bedre. Fossum sin første scoring kan man ikke klandre Snøgg forsvaret for, men derimot sette på linjedommers tabbekonto. Det aktuelle angrepet skulle vært vinket og avblåst for en klar offside.

Konklusjonen må bli at resultat så absolutt kan lyve om kampforløp og spillets gang. Snøgg jentene satte seg i respekt og spilte flott og til tider svært underholdene fotball.

Dette var rett og slett et godt stykke arbeid og en feiende flott fotballkamp.

 

Laget
Kirvil Odden, Kathrine Klæboe Navelsaker, Kristina Bjølverud, Maryanna Bunkholt Haslekås, Ida Bø, Line Marie Brendemo, Stine Knutsen, Elin Åsgård, Camilla Roland Tveitan, Camilla Stykket, Marianne Tomren
Innbyttere
Heidi Rødseth Bakka, Elisabeth Johansen og Ann Christin Skarseth

Kampfakta
Fossum Snøgg 2 - 0

1-0 Fossum 75 min
2-0 Fossum 85 min

bilder

tilbake

spillebørs