12.05.2008

Borg - Snøgg     2-2 Borg hovedbane

Snøgg fortsatt serieleder

Kampen med de to omgangene

Begge lag kom til kampen etter en svært sterk serieåpning. Snøgg jentene var fast bestemt på å gjennomføre avtaler og spille sitt spill men ble møtt av et god organisert Borg lag. Allerede fra start ble Snøgg jentene presset bakover på banen og bortelaget sleit med svært raske spisser på Borg.  Det tok heller ikke mer enn 12 minutter før Borg gikk opp i ledelsen etter å ha spilt seg igjennom forsvaret. Målet var symptomatisk for første omgang og det tok ikke lang til før hjemmelaget økte til 2-0. Og det andre målet oppsummerer Snøgg sitt spill i første omgang: man sto og så på Borg spille fotball.

Pasningene satt ikke og flere farlige og direkte ukloke valg ble tatt. Urovekkende ofte ble det spilt inn i midten sentralt. I og for seg greit men når hver eneste pasning er uten adresse er det direkte farlig

Noe av skylden for kvaliteten på pasningspillet må en dårlig bane ta på seg. Men jentene klarte heller ikke nullstille og dro med seg det negative inn i neste duell og forsøk. Man må heve seg over både middelmådig spill og banekvalitet som seniorspiller, og første omgang går inn i historiebøkene som sesongens verste.

Laget gikk uendret utpå i andre omgang etter å ha nullstilt i pausen. Det ble lagt frem trusler om både straffetreninger og intervall løping om grep ikke ble tatt. Om det var det dette som var årsaken til forbedring vites ikke men det var et annet Snøgg lag som endret banen til de siste 45 minuttene. Jentene var mer med og vant flere dueller. Borg virket slitne etter å ha løpt mye i første mens Snøgg på sin side har et godt trent lag som også tidligere har vist at de klarer å stå samfulle 90 minutter.

Etter noen rokkeringer hvor Elin ble flyttet ned som stopper, Stine skjøvet ut på venstreback, Line ut på høyre og krigeren Heidi inn på midten begynte det å løsne. Pasningene satt bedre og Snøgg begynte å spille sitt eget spill fremfor å dilte etter hjemmelaget. De turte å spille rundt på kantene og en opplagt Camilla S på venstre siden utfordret backene om og om igjen. Snøgg vant duellene og kjempet seg både til cornere og frispark i gode posisjoner.

At utligningen skulle komme etter 82 minutter føltes bare som veldig rettferdig. Etter en duell i Borg sin 16 meter pekte dommeren på straffemerket og Line kunne redusere fra elleve meteren. Straffen i seg selv kan bare betegnes som heldig men mål er mål og det deles som kjent ikke ut stilpoeng i fotball.

Reduseringen ble en skikkelig vitamininnsprøytning for Snøgg og det var derfra og ut kun et lag på banen. Bortelaget veltet over Borg sine forsvarsrekker og kom til flere nestensjanser. Det relativt store antall tilreisende supportere luktet poeng og både støtteapparat, trener og innbyttere ble mer og mer intense på sidelinjen.

Gleden var derfor ekstrem da Line satte inn 2-2 på overtid. Sjeldent har vi sett et gladere lag etter en scoring og det føltes så utrolig godt å se ballen formelig fyke i nettet bak Borg sin keeper.

At det endte med 2-2 er greit og rettferdig kampen sett under ett men med en cm her og der kunne faktisk alle tre poengene havnet på Notodden.

Med et underlag som står mer til Snøgg sin teknikk og spillestil er Borg et lag det burde vært mulig å hente flere viktige poeng fra. Så gode var nemlig ikke Borg i første. Snøgg var lite gode i første men til gjengjeld fabelaktige i andre.

Man kan ikke bli annet enn stolt over det som skjedde siste 35 minuttene. Faktisk så stolt at det ble litt for fuktig i øyekroken da dommeren blåste av etter nøyaktig 94 minutter.

Spillerbørs:

Kirvil Odden 6:
Kirvil er tilbake mellom stengene og leverer i dag en helt grei kamp. Sliter med å få jentene foran seg til å snakke sammen og ikke minst samhandle. Står på tå hev og rydder unna ved flere anledninger. Virker på hugget og fremstår som sikker. Kan ikke lastes for målene. Tydelig at Kirvil er på hugget om dagen.

Stine Knutsen 5:
Leverer en første omgang som er langt under det Stine kan. Kommer på halvdistanse og finner ikke sin plass bak.
Andre omgang blir hun flyttet ut på venstre og har en svært god siste 30. Flere gode raid oppover og blir bare bedre og bedre med ball i beina.

Kathrine Klæbo 5:
Katrine jobber begge veier. Er mye mer med fremover på banen. Faller litt igjennom i dagens kamp. Men Kathrine har flere gode forsøk og det ligger mange kloke tanker bak. Det vil seg bare ikke helt i dag. Blir byttet tidlig i andre omgang.

Kristina Bjølverud 5:
Blir lurt av farten til Borg sin spiss ved flere anledninger. Kunne vært tøffere ved 1-0. Er ikke på tærne i første og det stemmer ikke. Allikevel viser hun seg som den tryggeste der bak. I andre omgang løfter hun seg stort og leverer bort i mot prikkfritt siste 35.

Ida Bø 5:
Ida blir sammen med resten av forsvaret litt for lette i første omgang. Litt tilbake til gamle synder hvor hun ikke tar bevegelsen helt ut. Hadde hun valgt det hun flere ganger er på vei til hadde dette vært en god kamp for Ida.
Blir byttet ut.

Camilla Tveitan 7: Banens Beste
Er den som tør å holde i ball og lurer av Borg sine spillere gang på gang. Jobber godt begge veier og er svært sentral i opphentingen og heving av moral og viste med sitt spill at det faktisk går an. Har en gudbenådet teknikk.

Kristin Antonsen 6:
Jobber jevnt og trutt og gir seg aldri. Pasningene sitter ikke helt på et ujevnt underlag og kunne oftere utfordret selv. Men den innsats og lagmoral hun legger til grunn er beundringsverdig. Har en pasningsfot som kunnet vært benyttet til å vende spillet når Snøgg trengte dette.

Elin Åsgård 5:
Kapteinen er som resten av laget i første omgang: Middels og under. Klarer ikke mane troppene til kamp og jeg savner litt av den fandenivoldske Elin. Faller ned som stopper i andre og er mye mer med. Har en spilleforståelse som er fabelaktig.

Elisabeth Johansen 5:
Sliter voldsomt med å få med seg ball i løp. Kanskje en blanding av slitne ben etter mange kamper siste uke og rufsete underlag. Er allikevel i et sånt modus om dagen at korteste vei til mål ja det er rett frem. Kommer inn igjen på slutten av andre og hadde muligheten til å bli matchvinner.

Line Brendemo 6:
Starter som midtspiss pga såre ben men blir for alene på topp. Skjøvet ut på vant plass på kanten i andre og er jenta bak begge målene. Direkte årsak til straffen hun selv setter. Utligner til 2-2 et minutt på overtid. Er rett og slett veldig avhengig av ”plassen sin” på høyre kant.

Camilla Stykket 6:
Camilla er mer frempå enn på lenge. Tør å utfordre oftere i dag enn tidligere. Med enda litt mer guts kunne hun kommet til enda flere sjanser. Er et av få lyspunkter i første omgang. Har aldri jobbet hardere begge veier. Jenta er i form.
Kan bli enda tøffere med ball da hun helt klart har ferdighetene.

Ann Christin Skarseth 5:
Kommer inn som et friskt pust. Er helt klart klar for oppgaven med å hente opp underlege. Skudd og gjennombrudds forsøk blir blokkert flere ganger i siste liten. Er rask og tøff og mener også at korteste vei til mål er rett frem. Mangler litt på kondisjons siden. Med dette på plass er hun er klar kandidat til spiss plassen.

Marianne Tomren 5:
Får ikke til mye men forsøker. Blir stående for mye og tar ikke nok ansvar bakover. Har helt klare utfordringer på grunnkondisjon. Er farlig de gangene hun bestemmer seg men slipper ball for enkelt og kommer for ofte bakpå.
Men viser glimtvis hva hun er god for.

Heidi Bakka 5:
Heidi entret banen da en kriger var som mest påkrevd. Tar ansvar fra første spark og går virkelig i krigen. Er en av årsakene til at dette endte med poengdeling. Viste vei og har et svært godt innhopp.
Med en bedre pasningsfot vil Heidi bli en skummel midtbanespiller.

Ingrid Heggenes 5:
Ingrid går alltid til med hjerte. Viker ikke en tomme og tråkker til. Sliter litt med tempo på motspiller på sin side, men velger enkle og kloke løsninger. Kan med fordel forsøke seg fremover på banen fremfor å slippe ballen til medspiller. Må bli litt tøffere til å komme frem i overganger og angrep.

bestill Snøggbagen

Laget 6:
En første omgang som ikke kan beskrives på noen annen måte en total kollaps. Jentene finner ikke hverandre og spiller på tvers uten adresse. Løfter seg voldsomt siste 35 minutter og kjemper seg tilbake i kampen. Kunne avgjort i sluttminuttene.