12.03.2008

Snøgg – Borg  2-2 Tinfos kunstgress

Årets sist vinterseriekamp

Årets sist vinterseriekamp skulle vise seg å bli en midtbanebatalje hvor begge lag ville mye men hvor finspillet glimtet med sitt fravær.

Snøggjentene gikk til kamp med behov for en ny trepoenger etter forrige festforestilling på hjemmebane. Men et hardt og tøft kjempende Borg lag ble en hard nøtt for hjemmelaget. Jentene fikk liten plass og møtte en agresiv midt- og forsvars linje.
Allikevel var Snøgg det klart best lagt i store deler av første omgang. Allerede etter 5 minutter kom Ann Christin til en kjempesjanse. Dessverre strøk skuddet venstre stolpe. Og det var Snøgg sine målsjanser i første omgang. De kom til flere halvsjanser og angrep men disse ebbet enten ut eller endte i corner.
Det gledelig i det hele var at jentene igjen spilte igjennom lagdelene og klarte flere ganger å slå bredt. Men de berømte cm var i Snøgg sin disfavør. Viljen var definitivt til stedet og ingen skal ta i fra jentene vilje og innsats. Det er bare så synd at det ikke når helt frem.

Hva bortelag angår kom de til flere gode sjanser med fikk ikke lurt mer en enn ball bak dagens debutkeepere Elisabeth. Hun sto rett og slett strålende og Banens Beste. Foran henne var det igjen en opplagt backrekke som stilte til kamp. De holdt linjen og fant dybden svært godt. Kristina har helt klart fått kontroll på sine tropper bakerst og lagdelen fremstår som lagets sterkeste.

I pausen ble det satt avtaler om å jobbe mer agresivt og gi bortelaget mindre plass. Breddeholderne skulle kose enda mer med krittet og utfordre inn i bane. Dette ble også utført til bestått de gangene de fikk noe å jobbe med. Pasningene ble dessverre for ofte stoppet og blokkert. Og det er oppsummeringen av andre omgang og kampen i sin helhet. Hjemmelaget ble litt trange i midtbane leddet og fant ikke helt plassene. Noe av dette skal og må treneren ta ansvar for da flere ulike formasjoner ble prøvd ut. Det var flere spillere som ble byttet om og dette resulterte i litt god gammeldags rot og røre. Allikevel var det mye positivt å ta med seg videre inn i serieåpningen i april.
Jentene viser en større ro i spillet og viljen til å spille igjennom lagdeler, bruke støttepasninger og vri spillet. Med bedre uttelling og med noen bedre utførelse ville dette vært en total overkjøring av et svært godt bortelag. 

Dette vises også ved at det ble scoret to ganger på to helt ulike angrep. Line satt ballen i mål etter et flott angrep på høyre siden. Hun forserer på siden, skjærer inn og setter den sikkert bak keeper. Dagens andre til hjemmelaget kom som et resultat av at Snøgg fylte opp i angrep og holdt trykket, Borg klarte aldri å klarere og Ann Christin scoret fra 16 meter.
Der og da trodde alle de oppmøte at seieren og alle poengene skulle bli igjen på Notodden. Jentene fikk en vitamin innsprøytning men slitne bein og noe manglende konsentrasjon må ta skylden for at Borg utlignet til 2-2 hvilket også ble sluttresultat.

Kampen sett under ett var en midtbanekrig uten det helt store spillet. Resultatet er reddferdig om man teller opp målsjanser, men det føles som et ran og synd at ikke seier og poeng gikk i Snøgg jentenes favør.

Vinterserien er med dette over og vi kan oppsummere med 5. plass, 4 poeng og 14 scorede mål, men viktigst av alt endte to divisjonskollegaer bak Snøgg jentene på tabellen.
Totalt sett må man si at jentene har vist en spilleglede et engasjement og vilje som lover godt når den virkelig serie sparkes i gang på Tollnes Kunstgress onsdag 10.april.

 

Spillerbørs:

Elisabeth Johansen 7 BB:
Hadde sin debut i målet og var nervøs for avspark. Løste oppgaven svært godt og hadde flere gode og ikke minst viktig redninger. Holder laget inne i kampen med sine redninger. Elisabeth har også krutt i beina og leverte svært gode utspark og 5-metere. Utfordringene er å time utrusninger. Med dette på plass vil Elisabeth bli et svært godt alternativ i mål. Banens Beste.

Ida Bø 6:
Tilbake på sin faste plass på venstrebacken. Leverer igjen til bestått. Men det aller beste i dagens kamp er at hun tar initiativ fremover på banen. Er ved flere anledninger helt opp på motstanders 16 meter . Med litt bedre timing og killer-instinkt vil Ida bli et viktig angrepsvåpen fra sin plass bak på banen. Morsomt å se utvikling humør og stå-på-viljen til Ida.

Kathrine Klæboe 6:
Katrine slet litt med plassering i første omgang. Hadde mye bra bevegelse men trakk seg for ofte. Hadde hun fullført bevegelse ville hun fremstått som eksellent. Løper mye og vil enda mer. Kathy er en spiller vi har stor tro på.

Maryanna Haslekås 6:
Mister litt kontakt med sin makker bak ved noen anledninger. Blir litt store avstander. Men er sterk og rask og fremstår som sikker i de bakre rekker. Viktig spiller for laget som har en trygghet og ro som smitter.

Kristina Bjølverud 6:
Spiller sjeldent en dårlig kamp, ei heller i dag. Men er ultraoffensiv til tider og etterlater store hull bak. Litt varierende i prestasjoner i dag, men viser sammen med sin makker Maryanna at det er mye godt i vente.

Elin Åsgård 6:
Er kamplysten som alltid og går på banen med seier i blikket. Faller litt igjennom og finner ikke helt plassen sin. Tar en hvil og kommer sterkere tilbake. Elin er en spiller som setter store krav til seg selv og de rundt seg. Er med det en skikkelig pådriver og inspirator.

Camilla Tveitan 6:
Blir i dag litt løpende i mellom og blir som resten av midtbanen litt trang. Sammen med kollegaene finner de ikke helt bredden. Men har en teknikk og ballkontroll som gir henne plass. Mange gode forsøk på gjennombrudd pasninger. Er tilbake i form og jobber i samtlige 90 minutter. Er rett og slett en elegant spiller de gangen det flyter.

Marianne Tomren 7:
Løper igjen mer enn de aller fleste. Legger ned mye hard jobbing. Blir offer for mye omrokeringer og mønstrer både midtbane og spiss. Er god med ball og overraskende hard i dueller. Tar ansvar både offensivt og defensivt men finner ikke helt ut av midtbanen i dag. Har en så god fot at hun oftere burde forsøke på cross eller vende.

Stine Knutsen 5:
Ble offer for mye rokeringer og ble brukt både på midt og som spiss. Og vi kan vel fastslå at det er mer defensive gener i jenta enn offensive. Men løste allikevel tildelte oppgaver. Har ikke marginene helt på sin side og det blir liksom bare nesten for Stine i dag.

Line Brendemo 6:
Har sagt det før men har en stamina det står respekt av. Klarer ikke helt å holde bredden i dag, men de gangen hun kommer på løp langs krittet blir det nesten alltid farlig.  Skriver seg nok en gang på scoringslista. Kanskje den tøffeste og mest direkte fra 16 og inn på laget.

Ann Christin Skarseth 5:
Eneste grunn til denne karakter er at hun ikke holder lengre enn hun gjør. For det hun gjør på banen er svært bra. Er rask og tøff i løpsdueller. Setter et svært viktig ål som burde vært matchvinner. Med bedre stamina blir Ann Christin virkelig å regne med i serien.

Heidi Bakka 6:
Blir nok engang kastet innpå for å krige. Og det en kriger er hun. Går i dueller vinner tilbake ball og fremstår som en amasone på sin midtbaneplass. Kan bli enda roligere med ball. Er en viktig spiller for laget både i kamp, trening på og utenfor banen.

Oda Forsberg 4:
Får ikke mye spilletid i dagens kamp, men tar oppgaven hun blir tildelt på høyre back. Kommer ikke helt inn i formasjon og blir løpende litt i mellom og etter. Med flere treninger og kamptrening ser vi allikevel at Oda er en viktig resurs for laget.

Ingrid Heggenes 5:
Årets første kamp som høyreback. Løser oppgaven meget godt. Er sterk og tøff er flink i returløp. Trenger å spille på seg enda bedre selvtillit da hun er en flott spiller som kun trenger det lille ekstra for å slå fullt ut.

Ingrid Sletta 4:
Får lite spilletid og kommer inn på midten sent i andre omgang. Får ikke tid til å kjøre seg inn i formasjon. Blir nølende og forsiktig. Men har mer inne som vi har sett er der på treninger. Trenger flere treninger sammen med laget for å få ut mer potensial


Laget
Elisabeth Johansen, Kathrine Klæboe, Kristina Bjølverud, Maryanna Haslekås, Ida Bø , Line Brendemo, Stine Knutsen , Elin Åsgård , Camilla Tveitan, Marianne Tomren, Ann Christin Skarseth 
Innbyttere
Heidi Rødseth Bakka, Oda Forsberg, Ingrid Sletta og Ingrid Heggnes

Kampfakta
Snøgg - Borg 2 - 2
0-1  Borg 26 min 
1-1  Line 58 min 
1-1  Ann Christin 77 min 
2-2  Borg 86 min 

bilder

tilbake

spillebørs