27.01.2008

Snøgg - Kongsberg     2-3

Snøgg – Kongsberg  Tinfos kunstgress

Årets første hjemmekamp på Tinfos mot et offensivt lag fra Kongsberg skulle vise seg å bli en spennende og tett kamp.
Kongsberg kom best i gang med et tidlig mål etter å ha bevist at ryktene om hurtig spillere stemte. De var rett og slett svært raske og løp igjennom Snøgg forsvaret ved et par anledninger før første ball fant veien bak dagens keeper, Marianne.
Snøgg kom litt bakpå og ble nok tatt litt på senga av et kontringssterkt motstanderlag. Allikevel hadde Snøgg sine glimt av storspill. Det manglet bare de velkjente små marginene.
Da Kongsberg satt nummer to ble veien mot tre poeng så meget lengre men, med bakgrunn i et stadig bedre spill, ikke umulig.
Dette viste seg også da Line satt årets første scoring etter glimrende spill og et svært godt oppbygd angrep. Det var da spilt 30 minutter av første omgang.
Siste kvarteret bølget spillet frem og tilbake uten de helt de store sjansene og første omgang ebbet ut til 2-1 favør gjestene.
Omgangen kan oppsummeres med at Snøgg glapp litt i markeringene og var litt slitne etter torsdagens kraft tak mot Fossum.
Pausen ble brukt godt og nye avtaler ble satt. Grunnet skader på en av nøkkelspillerne i midtforsvaret ble det gjort enkelte rokeringer som fungerte så godt at Snøgg valgte å beholde disse også inn i andre omgang.
Og det var et helt annet lag som entret banen i annen omgang. Jentene var mer med, markerte tettere og klarte å brette ut spillet. Dette medførte raskt sjanser og gode forsøk på mål.
Spillet bølget de første femten men stadig oftere var Snøgg de nødvendige centimeterne foran. Snøgg sin kaptein ledet forsvaret til en svært god omgang og kamp og fremsto som sikkerheten selv. Hun gikk inn i hver duell med dødsforakt og fremsto som en god leder og ikke minst en kompromissløs stopper.
Det faktum at Kongsberg satte sin tredje for dagen føltes mer urettferdig enn de to første. Goalen kom i en periode hvor Snøgg jentene så absolutt var det beste laget på banen og spillet satt mer og mer. De presset på, fikk flyttet spillere etter i angrep og burde scoret ved både to og tre anledninger.
Da Line satte sin andre for dagen var plutselig poeng innen rekkevidde. Snøgg var virkelig på gli og Kongsberg fremsto som famlende og uskire på hjemmelagets stadig bedre spill.
Med litt mer ro og marginer på rett side hadde også Snøgg utlignet mot slutten men sjansen går rett i historiebøkene som: ”nesten, så nære!”

Alt i alt var dette en kamp som bølget begge veier, men hvor hvert lag hadde sine perioder.
Grunnet skader og et par såre og slitne bein måtte Snøgg rokere om på plasseringer og spillestil. Det som varmer tross slike endringer er at alle tar steget fullt ut og leverer en kamp som så absolutt aspirerer mot noe stort.

Et annet interessant poeng er at Snøgg dro flere tilskuere til kampen en NFK gutta gjorde tidligere på dagen. Skal man tolke spill og oppmøte kan dette bli en god sesong; både spillemessig og tribunesosialt.

Nå følge en periode med spille fri. En periode som skal brukes til å justere marginer og finslipe den delen av spillet Snøgg kan aller best: spille offensiv gladfotball.

Spillerbørs

Marianne Lillemo 6
Steppet inn som keeper på kort varsel og viste at gamle helter fremdeles mestrer en del kunster. Sto stort sett solid men hadde noen kommunikasjonsproblemer med forsvaret.

Maryanna Haslekås 5:
Måtte dessverre gi seg tidlig etter føling men en vond hofte. Måtte dessverre forlate banen før laget fikk satt seg skikkelig. Maryanna her mer å by på og vi gleder oss til neste korsvei.

Kristina Bjølverud 5:
Var forkjølet og hadde pusteproblemer. Fremsto som sikker og et naturlig midtpunkt i den bakre firer i den tiden hun fikk spille.

Katrine Klæboe 7:
Kathy startet kampen litt famlende men fant fort tonen og utover i kampen var hun tøff og kontant i taklinger. Hun var også med forover med kloke pasninger. Alt i alt løste Kathy oppgavene på en svært god måte.

Ida Bø 7:
 Igjen leverer Ida varene på sin venstre side. Men også hun har litt problemer med å ta ut avstand til raske Kongsberg angripere. Kommer tettere oppi i andre omgang og Ida leverer en god kamp.

Ingrid Heggnes 8:

Ingrid kommer innpå etter skade på Maryanna. Hun tar straks ansvar og fungerer svært godt i spann med Elin. Hun legger all beskjedenhet igjen på benken og klemmer til i duell spillet. Spiller en svært god kamp. Vi gleder oss til fortsettelsen.

Stine Knutsen 6:
I første omgang blir hun springene litt i mellomrommet. Men via sine gode ferdigheter med ball og generell spilleforståelse gjør hun mange gode valg. Utover i andre omgang finner hun frem sine offensive kvaliteter og setter press på Kongsbergs forsvar.

Line Brendemo 7:
Tomåls scorer og en konstant trussel på høyre siden. Blir hun enda bedre venn med krittet på siden blir hun enda farligere. Gjør en god og samvittighetsfull jobb defensivt. Dette er ikke de to siste målene Line setter i år.

Elin Åsgård 8 (BB):
Banens Beste og lagets kaptein. Tar grep på midten fra start. Etter noen rokeringer blir hun flyttet ned i bakte firer. Fra denne posisjonen er hun en sterkt medvirkende årsak i lagets offensive spill. Leverer en svært god kamp og utfører rollen som kaptein med en ro og oppofrelse mange kan lære av.

Heidi Bakka 6:
Heidi ble en ”kasteball” grunnet rokeringer i laget men løste alle roller til godkjent. Hadde noe problemer med å ta ut høyde og ble i perioder løpende i mellom men fant ut av dette utover i kampen.

Linda Arud 6:
Hun var farlig nær både en og to avslutinger men marginene var ikke helt på Lindas side i dagens kamp. Allikevel viser hun spill og kvaliteter laget vil få glede av i kampene fremover.

Ann Christin Skarseth 6:
Grunnet noe problemer med pust blir det kun korte innhopp på Ann Christin i dag. Men tross dette leverte hun en så godt som ferdigscoret pasning til en av Lines scoringer. Hun viser stor fremgang og har tatt steget opp fra 7’er fotballens lune favner.

Camilla Tveitan 6:
Er den offensive i midtbaneleddet og står bak mye i det offensive spillet. Er flink til å vende opp og har en teknikk Kongsberg har problemer med å få taket på. Tar ansvar på midten og løser både offensive og defensive oppgaver til bestått pluss.

Marianne Tomren 6:
Er en konstant trussel for ethvert lag men sin hurtighet og teknikk. Har svært god ballfølelse og er ved flere anledninger svært nær å trenge igjennom til blankt mål. Mangler fremdeles noe på kondisjonssiden men er en spiller som tiltrekker seg mye oppmerksomhet og lager plass for medspillere.

Camilla Stykket 6:
Hurtig og angrepsvillig spiss som løper på alle baller og ikke lar forsvaret hvile.. I likhet med Marianne får hun litt å jobbe på men de sjansene hun får legger hun ned innsats og sugende løp. Camilla har mer på lager og vil blomstre utover vinter og vår.

Laget 6:
Første omgang trekker ned scoren men leverer til gjengjeld en andre omgang som vitner om vinnervilje og gode kvaliteter.