10.02.2008

Skarphedin - Snøgg     11-0 Telemarkshallen

Stortap for Snøgg jentene

Dette var kampen Snøgg jentene både gledet og gruet seg til endte i et stortap for Snøgg jentene.

Jentene fra Notodden bestemte seg likevel for å gå hardt ut og sette seg i respekt. Men kampen hadde i rukket å sette seg før en tidligere kjenning åpnet målfesten for hjemmelaget. At det var nettopp Lena Tomren som skulle sette første målet var nok litt ekstra surt.
Men jentene hentet seg inn og klarte å holde målet rent den neste halvtimen. Det skal sies at Skarpedin hadde flere sjanser til øke ledelsen men en meget god Kirvil holdt Snøgg laget inne i kampen. Hun hadde flere kvalifiserte redninger og kronet verket i førsteomgang men en fantomredning i det uret rundt de første tretti. I løpet av kampen reddet Kirvil åtte ni hundreprosent sjanser fra giftige og gode Skarpedin spisser.
Etter 35.minutter kom Snøgg første sjanse etter kjapp igangsettelse av Kirvil på en Skarpedin corner. Det er kun en veldig lang tå som hindret Marianne åpen vei mot hjemmemålet.
Første omgang ble en midtbane krig som Skarpedin dessverre vant de fleste duellen i. Dette skyldes ikke bare at Snøgg møtte et svært godt lag men også fordi de ikke helt klarte å legge frykten igjen i garderoben. Mange dueller ble tapt fordi men ble stående og løpende i mellomrommet. Jentene klarte ikke å komme tett nok i kroppen på motstanderen gikk en felle her og der. Men det var absolutt glimt av storhet også hos Snøggjentene. De vendte opp og var bare cm unna de helt store gjennombruddspasningene ved flere anledninger.
At Skarpedin ledet 3-0 til pause føles som en svært streng straff for å haltet litt i første omgang.

Andre omgang var knapt kommet i gang før Skarpedin satte både 4-og 5-0. Det var da gått ca 55 minutter.
Men her kom et vendepunkt. Flere av Snøgg jentene ble mer fandenivoldske og glemte til i duellene. Dette resulterte også i et mønsterangrep etter snaue 60 minutter. Elin førte ball over midten, spilte en strålende pasning til Marianne som fant Line på kanten. Unge Brendemo tok med seg ballen inn i midten som skyter fra 18 meter. Skuddet stryker tverrligger så tett at dagens dommer faktisk markerer for scoring. Misforståelsen ender i en korrekt idømt 5 meter.
Ved flere anledninger for man brettet ut spillet og sentral midt setter avtalene som pasninger i bredden bedre.
I det 69 minutt resulterer dette i en skuddmulighet for Camilla S. Skuddet blir blokkert men angrepet vitner om både vilje og ferdigheter.
Etter 70 minutter kommer kampens peneste scoring og den definitive spikeren i den berømte kista. En perle fra 16 meter sniker som opp i Kirvil lengste hjørne og setter punktum for en svært god Snøgg periode.
Herfra og inn gjør Skarpedin jentene stort sett som de vil med et slitent og litt nedbrutt Snøgg lag.

Dette ble en kamp som beviste at det forskjell på divisjonene. Men ser man bort i fra resultatet er det mye å glede seg over for Snøgg jentene. Til tider svært gode overganger mange nedlagte kilometer og bevitner om at Snøgg jentene er på vei og at vår egen divisjon skal få ett og annet å bryne seg på når serien sparkes i gang i april.

Spillerbørs:

Kirvil Odden7 (BB):
Kirvil hadde flere svært gode redninger og viste at hun er tøff i duellene. Vi talte 8-9 meget kvalifiserte redninger samt flere gode inngripener.  Hun ble sliten mot slutten og konsentrasjonen falt noe. Men Kirvil leverte alt i alt en meget god kamp.

Ingrid Heggnes 6:
Kanskje den eneste som legger igjen respekten i garderoben. Jobber og sliter. Viser god og viktig hurtighet. Faller sammen med resten av forsvaret litt igjennom. Men fremstår som et svært godt alternativ i midten. Skal ikke bli lett å skyve Ingrid ut av laget etter de kamper hun nå har spilt.

Kristina Bjølverud 6:
Frisk fra sykdom, dog ikke i hundre prosent form, spiller Kristina en god kamp. Hun forserte oppover på banen ved noen anledninger og var til tider kontringspiller fra bakre firer. Mistet sammen med forsvaret sitt litt oversikt i periode og ble felt av tellefeil ved noen av hjemmelagets scoringer.

Katrine Klæboe 5:
Sliter med raske motspillere og finner ikke helt plassen i rekkene bakerst. Som resten av laget blir det litt mye respekt fremfor velkjente Klæbo taklinger. Ved raske kontringer imot sliter forsvaret med å plukke opp motspillere og blir gående i mellom. Men flere gode inngripner er notert og Katrine er et klart førstevalg som høyreback.

Ida Bø 5:
Ida løper, sliter og vil så uendelig mye i dagens kamp. Blir offer for en svært god angrepsrekke fra Skarpedin og finner ikke helt riktig høyde. Men hun skal ha all ære for vilje og innsats. Det er ikke mange som ville mer en Ida i dagens kamp og hun legger igjen mye innsats på banen.

Stine Knutsen 5:
En tiltenkt breddeholder og angrepsvåpen som blir løpende i retur. Skaper sjanser de gangen hun kommer fremover. Blir dratt inn i banen og mister bredde. Disiplinert bakover og viser svært god lagmoral.

Line Brendemo 5:
Line var svært nære scoringer etter et meget godt angrep. Som Stine blir hun løpende mye defensivt og Snøgg taper tyngde og hurtighet fremover. Men ved de anledninger hun kommer frem på sin side setter hun fart i laget og skaper flere nesten sjanser.

Elin Åsgård 5:
Kapteinen blir stillestående og finner ikke helt ut av Skarpedins midtbane i første omgang. Tar seg en hvil og nullstiller. Klinker til i taklinger og setter seg i respekt hos hjemmelaget. Står mye bedre frem etter pause og har flere gode crosser.

Camilla Tveitan 5:
Første omgang blir hun løpende mye i mellom. Kommer mer til sin rett etter pause. Viser svært god teknikk ved flere anledninger. Blir litt nølende og kunne med fordel brukt sin gode teknikk i kontringssjanser.

Marianne Tomren 6:
Jobber og sliter på topp. I første omgang jobber hun også mye hjem. Er konstant farlig med ball i beina. God teknikk. Blir lett i dagens kamp. Svært gledelig med første hele kamp.

Camilla Stykket 5:
Hadde som oppgave og rive og slite og jage det som kom fremover. Denne oppgaven løser hun godt. Ikke mye å jobbe men er farlig fremover de gangen hun blir spilt opp.

Elisabeth Johansen 5:
Finner ikke ut av forsvaret. Men har en teknikk og en fart som er og blir viktig. Hadde hun løftet blikket hadde hun kunnet spilt igjennom flere farlige sjanser. Er tøff og uredd og velger alltid korteste vei til mål.

Heidi Bakka 5:
Løpsmaskin på midten. Viste seg også frem som taklingspiller. Vilje på utsiden av skjorta og vinner mange viktige dueller. Snur spillet ved flere anledninger. Spiller en god kamp tross svært vanskelig forhold på midten.