27.02.2008

Snøgg - Stridsklev     8-4  Tinfos kunstgress

Strålende fotball av Snøgg Jentene

Frispark-magi, stupheadinger, enveiskjøring, festfotball, lagseier. Det er mange måter å oppsummere dagens målfest på.

Riktignok begynte det som i de første kampene, motstander scorer først. Denne gangen kom kalddusjen etter en corner bortlaget hevder var innøvd. Ja vel sier vi og peker på en stor sekk med god gammeldags flaks. Uansett sto det kun 6 minutter på stadionuret.
Men fra det 7. minutt og helt til dommeren blåste 83 minutter senere var Snøgg det førende laget. Det tok heller ikke mer enn to minutter før utligningen var et faktum. Elin crosser til Line som fosser inn i feltet og setter sikkert i keepers lengste hjørne. Og nå begynner det virkelig å svinge. Målsjansene kommer tett og det er med skyldfølelse og mange beklagelser dagens referent meddeler at han rett og slett ikke fikk med seg alle sjansene hjemmelaget skapte. Men ved siden av scoringene kan jeg nevne skudd rett over, skudd rett ved siden, skudd rett på den andre siden, over igjen og ved siden av igjen. Dette i tillegg til 8 mål!!
Og vi oppsummerer:
20. minutt: Pasning igjennom fra Camilla T, Elisabeth tar med seg ballen og plasserer sikkert i lengste.
23.minutt: Frispark 25 meter. Elin går frem og setter ballen klistret oppunder tverrligger.
35.minutt: Frispark 28 meter. Nok en gang går Elin frem og setter ballen utagbart nede ved stolperoten. Det skal nevnes at ballen får god hjelp av Camilla S som jager etter og nekter forsvar og keeper å redde.
60.minutt: Line. Enkelt og greit!! Strålende spill i forkant. Line viser farten sin og setter sikkert.
65.minutt: Og her kommer dagens Perle!! Innlegg foran mål og der dukker Ann Christin opp og stupheader i mål. En scoring for historiebøkene.
70.minutt: Line igjen. Denne gangen et slitemål som går via motspiler og i mål. Men ingen tvil om at Line skal akkrediteres scoringen.
85. minutt: Dagens andre perle. Marianne får ballen på hjørne av 16 meter. Vender opp og skrur ballen i lengste hjørne. Et mål man sjeldent ser andre steder enn Old Trafford og Nou Camp.

Men det som allikevel gledet aller mest i dag var den fotballen jentene spilte. Og vi begynner signingsferden i de bakre rekker: Kirvil har igjen en svært god dag på jobb med flere kvalifiserte redninger og inngripner. I tillegg tar hun bladet fra munnen og man hører virkelig Kirvil i dag. Dirigering og velment kjefting. Kommunikasjonen mellom keeper og forsvar fortonet seg som vakker musikk fra vår plass på sidelinjen. Foran seg hadde Kirvil et forsvar som hadde bestemt seg for å levere varene. Backene sto høyt og drev fremover i angrep etter angrep. To strålende opplagte midtstoppere fikk avtalene til å sitte bedre og la grunnlaget for mange svært gode angrep.
Dagens nykomponerte treer på midten fungerte som både servitører for spissrekka og som slitere defensivt. Spissrekka, også den nykomponert og ultraoffensiv, klarte å holde bredden og utfordre bakrommet i samfulle 90 minutter.

Snur man den skinnende og nesten blendende medaljen finner man allikevel oppgaver for treningsfeltet de neste par ukene. Bortelaget kom for enkelt til sine scoringer. Man ble litt passive og lot ballfører komme helt innpå 16 meter før man bestemte seg for å handle. Dessverre førte dette til tre scoringer og et lass med redninger fra Kirvil. Dette ble riktignok bedret i andre omgang og med mer og bedre samhandlingstrening vil dette sitte til neste hjemmekamp om to uker.

I en kamp som dette ønsker man å gi alle prisen som Banens Beste. Men det er allikevel en som virkelig sto frem og skinte i flomlyset i dagens kamp og det er Kathrine. Hun taklet, løp, slo pasninger, holdt hodet kaldt og spilte med stor sannsynlighet sin aller beste kamp noensinne.

Helt til slutt vil undertegnede komme med ett par unnskyldninger:

1)      Til dere som holdt stemningen oppe på sidelinjene selv om dere måtte sitte store deler av kampen: Jeg er imponert over humør og forståelse. Det er ikke lett å plukke noen av banen som enten ikke har krampe eller pustebesvær når laget så til de grader leverer.

2)      Det er også kommet meg for øret at språkbruken i pausen ikke var spesielt passende. Jeg vil med dette beklage og unnskylde min utbredte bruk av upassende ord. Som et spinkelt forsvar var jeg bare så til de grader oppglødd over det jeg så i første omgang.

Spillerbørs:

Kirvil Odden 8
Kommunikasjonen er på plass. Annonserer at hun kommer og har igjen flere håndfuller med kvalifiserte redninger. Kan bli enda flinkere til å varsle sine utrusninger ved kjappe kontraer imot, men fremstår i dag som mer komplett enn noen gang i år.

Kathrine Klæboe 9 BB
Valgte i dag å vente på angriper og lot spissene gå i sekken gang på gang. Var veldig flink til å sette avtaler. Fremsto som en offensiv back som spilte opp midtbaneleddet. Flink til å plassere seg og leverte en bortimot plettfri kamp. Strålende Kathrine!!

Maryanna Haslekås 7
Hurtig og god i sideforskyving. Sikker og rolig med ball. Holder avtaler gjort før kamp om ballbehandling. Viser rutine og erfaring ved flere inngripner. Avtaler med Kristina sitter enda bedre. Flink til å spille opp backrekke og midtbane. Levere sin beste kamp i år.

Kristina Bjølverud 7
Hun er en spiller som viser en glede og en vilje det står stor respekt av. Har stor ro med ball og leverer kvalitet. Kan bli enda tydeligere i dirigering av forsvar. I duellspillet er Kristina smart og erfaren. Bruker de små knepene som skal til for å vippe motstander ut av balanse og kontroll. Viser dette mange ganger i dagens kamp. Setter også rekord i skoskifte.

Stine Knutsen 7
Er tilbake på sin gamle plass som venstreback. Fremstår som mer tilfreds og selvsikker. Er flink til å bryte foran og viser offensive kvaliteter. Snakker som alltid og setter avtaler med sine forsvars kollegaer.

Elin Åsgård 7
Kapteinen scorer to på frispark. Har i tillegg gode cornere og innlegg. Jobber uavbrutt. Er disiplinert og holder igjen som det defensive ankeret hun skal være. Er et sikkert oppspillspunkt på midtbanen. Leverer en god kamp både som spiller og kaptein. Løper seg helt tom og hviler siste tjue.

Line Brendemo 7
Offensivt mye farligere i dag da hun får de rette arbeidsvilkårene. Flink til å holde bredde og true bakrommet. Gode innlegg. Viser hurtighet med og uten ball. Scorer tre mål og er med det toppscorer. Er flink til å lese spillet og legger igjen mange lange løp defensivt. Enorm stamina.

Camilla Tveitan 7
Dagens motstander passer midtbanejuvelen mye bedre og hun får vist frem effektiv og god ballbehandling. Er sikker med kula og er flink til å spille opp spissene. Har fremdeles mer inne og vi gleder oss til det løsner for alvor.

Marianne Tomren 7
Arbeidsjern og løpsmaskin. Er praktisk talt overalt. Får en smell tidlig i første omgang men rister det av seg og scorer et praktmål mot slutten. Kanskje lagets aller beste pasningsfot som i dag kommer mye mer til sin rett.

Camilla Stykket 7
Er en konstant trussel på topp. Løser oppgaven som et uromoment perfekt. River og sliter. Er involvert i scoringen til 4-2 med et svært godt løp mot lengste stolpe. Kun tilfeldigheter nekter Camilla en plass på lista over målscorere.

Elisabeth Johansen 7
Får til fulle vist sine offensive kvaliteter. Løfter blikket og slår gode pasninger inn foran mål. Som alltid er den enkleste veien til målet den korteste. Er litt hissig på grøten og kan holde igjen litt for å bevare bredde i angrep. Kommer til sjanser og scorer er flott mål

Ann Christin Skarseth 5
Sjeldent man ser noen som tar seg mer ut enn det Ann Christin gjorde i dag. Løp og slet. Fikk ikke mye spilletid men rakk å score sesongens flotteste mål med en stupheading i andre omgang.

Heidi Bakka 5
Blir ikke mye brukt i dagens kamp men viser seg frem fra første sekund ved innhopp i andre omgang. Er tøff i dueller og viser løpsstyrke. Skal fylle store sko da hun overtar for dagens kaptein men løser oppgaven glitrende.

Ingrid Heggenes 5
Kommer først inn sent i andre omgang på sin vante plass, midtstopper. Virker ivrig etter å komme i gang igjen etter sykdom og løser oppgaven med bravur. Er sterk i kroppen og en god duell spiller. Innsats og kvalitet som gjør det vanskelig å spikre backrekka.

Oda Forsberg 5
Som de andre som startet på siden får hun dessverre ikke mye spilletid. Kommer inn som høyreback i andre omgang. Tar over plassen til dagens BB men viser ingen respekt for verken motspillere eller plassen hun skal fylle. Leverer feilfritt.