24.02.2008

Snøgg - Uredd     2-7  Tinfos kunstgress

Snøgg jentene igjen klare for kamp

Snøgg jentene var igjen klare for kamp og så på dagens oppgave som overkommelig.

Og allerede fra første spark var hjemmelaget med på notene og kom til kampens første sjanse allerede etter 2 minutter. Angrepet ble rullet opp på venstre siden, Stine fikk ballen og trakk innover. Kun en god takling fra Urædd forsvaret avverket en god sjanse.
De første ti minuttene var svært positive for hjemmelaget med gode kontrings forsøk og full kontroll.
Dessverre sprakk nullen etter 9 minutter. Forsvaret blir gjennomspilt og Urædd spissen får en grei jobb alene mot keeper.
Derfra og ut var Urædd det førende laget på banen. De kunne gått opp til 0-2 etter 11 minutter men en fantastisk blokkering av Heidi hindret en god sjanse for bortelaget.
Urædd scoret to ganger til før Snøgg hadde sin første virkelig store sjansen med Ann Christin på et strålende løp. Hvordan keeper klarte å få den over er vi faktisk ikke helt sikre på ennå. Dessverre var dette det eneste Snøgg produserte av målsjanser i omgangen, mens Urædd på sin side lurte ballen i mål to ganger til. Stilling til pause: 0-5

Andre omgang er ikke mer enn 3 minutter gammel når Marianne bryter på egen 16 meter og setter fart fremover. Hun spiller en strålende pasning til Camilla S som spiller inn i bakrommet til Elisabeth som kommer i fart. Og får en fart! Man kan trygt si hun parkerte forsvaret før hun scoret hjemmelagets første. Strålende angrep og mål.
Forsvaret satt bedre og både Ida og Kathy fant plassene sine sammen med et midtforsvar som fant og tok ut høyde mye bedre. Bak seg hadde de en keeper i godt slag som til tider faktisk fungerte som en svært effektiv sweeper. Alt fungerte så meget bedre og jentene hadde bestemt seg for å spille igjennom lagdelene. Det var skikkelig moro å se at de fikk roet seg med ballen og spilte hverandre opp igjen og igjen. Men Urædd stilte med en svært rutinert midtbane og litt for ofte gikk Snøgg rett i sekken. Men spillet fløt og hjemmelaget spilte attraktiv og flott fotball. Dette viste seg også ved to kjempeflotte angrep. 30 minutter ut i omgangen ble Camilla S spilt igjennom og kun en god redning nektet Camilla årets første nettkjenning. Kjapt oppsummert var dette et angrep tatt ut fotballens ABC. Dessverre hadde Urædd også lest boka og fikk løpt inn sitt 6. mål for dagen etter 20 minutter.

Men i motsetning til første omgang fortsatte hjemmelaget sitt spill og beholdt roen. Både forsvar og midtbane fungerte godt. Bakover på banen jobbet backrekken hardt. Kathy løp og jobbet som en helt og i det 39. minutt avverket hun en kjempesjanse fra Urædd. Denne gangen var det Kathrine som var uredd og klinket til i taklingen på egen 16 meter.
I hele denne perioden økte stemningen på sidelinjen og flere anerkjennende nikk bevitner at jentenes spill varmet på en sur søndagskveld.
Som kronen på verket satt Elisabeth sin andre for dagen med et skudd fra øverste hylle. Uret viste da 40 spilte minutter. Og igjen fikk hun vist hvor rask hun er. Alt ble parkert før hun ladet kanonen fra 16 meter og satt ballen i lengste hjørne. Og til de som lurer: ja det var trampeklapp på sidelinjen!!
Et snaut minutt senere satt Urædd inn kampens siste til 2-2 i andre omgang og 2-7 i kampen.

Ser man på de første 10-15 minuttene i første omgang og hele andre omgang var dette oppløftende for Snøgg. De fikk til å spille igjennom lagdeler. Med bedre nøyaktighet og kvalitet i pasningsspillet kan dette vise seg å bli et viktig angrepsvåpen for Snøgg.
Klarer jentene å ta med seg dette kan det bli årets første seier mot erkefienden Stridsklev førstkommende onsdag. Vi gleder oss!!

Spillerbørs:

Kirvil Odden 6:
Sto igjen en god kamp med flere viktig og gode redninger. Har lange gode utspill selv i motvind og noen har klareringer som virkelig gode og ikke minst lange og presise. Tar på seg sweeperrollen. Fungere enda bedre i kommunikasjonen og for første gang hører man Kirvil kjefte og dirigere. Holdt avtalene som ble gjort før kampen. Fikk seg en smell i første omgang. Benken var livredd for skadde snowbord-ribbein men hun ristet det av seg.

Ida Bø 5:
Første omgang var ikke gode 45 minutter for Ida. Ble stående mye på halvdistanse og fant ikke helt ut av Urædd sitt angrep. Men Ida er svært tilpassings dyktig og lærte av egne feil i første omgang og leverte en svært god andre omgang

Kathrine Klæboe 5:
Som mange andre slet hun litt med plassering og markering i første. Jobbet og slet. Gir seg aldri i dueller. Andre omgang leverer igjen Kathy varene og spilte seg kraftig opp. Er helt avgjørende for resultatet i flere viktige inngripner i andre omgang.

Maryanna Haslekås 5:
Svært gledelig at Maryanna er tilbake på banen etter et lite skadeavbrekk. Er sikker og robust i taklinger. Legger ned mye godt arbeid i sin forsvars jobb. Blir overspilt ved noen anledninger men kan ikke lastes alene for dette. Maryanna sin trygghet og ro smitter over. Gir også rom for Kristina til å føre ball oppover midtbane. God kamp.

Kristina Bjølverud 6:
Gjorde avtaler før kamp om å føre ball opp i angrep. Dette ble gjort ved flere anledninger. Skulle til tider tro Kristina hadde fått en plass på sentral midtbane. Har en ro og evne til å plassere seg som viste seg viktig i dagens kamp. Leverte nok en gang.

Stine Knutsen 5:
Stine er konvertert fra back til midtbane før årets vinterserie. Hun er derfor ikke helt varm i midtbanetrøya enda. Finner ikke helt sin plass i rekka, men ingen skal ta fra henne viljen og ønsket om å vinne. Dagens kaptein leverte en ok kamp men vi venter enda på det lille ekstra.

Line Brendemo 5:
Arbeidsjernet på høyre flanke løper lengre, mer og oftere enn de fleste. Ikke helt i toppslag i dagens kamp slet benk for først gang i år. Legger ned mye defensiv jobb og er uredd i dueller. Kom ikke helt til sin rett i dagens kamp.

Heidi Bakka 6:
Denne jenta gikk i duellene så det smalt i leggskinna! Utrolig imponert over den vilje og fandenivoldske innstilling i dagens kamp. Med mer trening på pasninger og pasningspill vil denne jenta virkelig bli å regne med. Jeg er stum av beundring for den innsats vilje til å ta smerte for drakta i dagens kamp.

Camilla Tveitan  5:
En spiller med slepen teknikk og fotball i blodet. Viser seg virkelig frem men kun i glimt i dagens kamp. Savner litt større ro og en noen bedre justert pasningsfot. Manglet det lille ekstra giret, men det må forkjølelse og dårlig pust ta skylden for. Camilla er diamanten som bare venter på å bli slipt til et midtbanesmykke.

Marianne Tomren 7 BB:
Alt jeg skriver om Marianne her gjør jeg stående. Dette for å understreke hvor imponert jeg er over det arbeidet hun nedlegger i dagens kamp. Ingen løper mer, ingen sliter mer, ingen takler mer, ingen setter flere pasninger, ingen orker mer enn Marianne i dag. Blomstret for fullt etter å ha blitt flyttet ned til midtbane posisjon. Hun er en spiller som går lei uten dueller og baller å løpe på. Det viste seg i dag da hun løp og taklet nær sagt alle på banen. Ble byttet for å hvile før onsdagens batalje mot Stridsklev.

Camilla Stykket 5:
Jobber, river og sliter i forsvaret. Legger ned mange meter for å skape rom og plass for andre. Skaper på egenhånd en kjempesjanse. Løste oppgavene på for henne en ny plass; høyre flanke. Det er faktisk fra denne posisjonen hun kommer til sjansene. Spiller også frem til Snøgg sin første scoring.

Ann Christin Skarseth 4:
Kommer inn fra benken og går rett i angrep. Kun en feber redning gjør at hun ikke signerer scoringsprotokollen. Kommer ikke helt til sin rett i de perioder hun er inne, men er alltid farlig når hun kliver fremover. En spiller som vi kan få mye glede av når de siste detaljene sitter. Får ikke mye spilletid men er en viktig rulleringsspiller i dagens kamp.

Elisabeth Johansen 5:
Kommer inn og scorer to mål. Superreserve og Notoddens egen Solskjær? Hun viser ved flere anledninger at hun er svært rask. Parkere forsvaret totalt. Lærer hun å løfte blikket og spille i viktige situasjoner blir hun en svært farlig striker i kampene fremover. Men det som er morsomt å se er at Elisabeth alltid finner korteste vei mot mål og bare kliner til å gir alt i løpsduellene. Er like rask med som uten ball.