14.08.2008

Snøgg - Borg     1-2 Notodden kunstgress

Snøgg Borg

Høstsesongen er i gang og Snøgg begynte det hele mot det mange tror skal bli de hardeste utfordrere for den viktige og meget attraktive kvalifiseringsplassen.  Jentene var derfor meget tent i garderoben og alle var enig om at dette skulle bli kampen hvor grepet skulle festes.

Ved kampstart og de første minuttene hang jentene også greit med. Det var ingen stor åpning men det gjaldt begge lagene denne torsdagen på Notodden Stadion. Ballene var ikke jentenes beste venn og det ble litt i overkant mye feilpasninger og ikke-gode mottak. Når det i tillegg ble noe puslete i duellspillet ble det hele litt ”nesten” hele veien.

Men Borg var ikke mye bedre, om de var det i det hele tatt, og første omgang var ingen festforestilling for det stadig økende publikumsantall på lekterne.

Når det er sagt skal jentene ha kreditt for mye annet. De turde å spille i bakrommet gang på gang. Det var bevegelse foran ballfører ved en rekke anledninger. Dette er svært gledelig og virkelig noe det kan bygges på videre.

Line var til stadighet på farten og ble spilt opp flere ganger av en meget god Kristin. Dessverre var det ikke millimeter presisjon på fremspillende så det ble vanskelige arbeidsforhold for alltid hardtarbeidene Line. På den andre siden var igjen Marianne på plass og jenta åpnet friskt. Allerede etter elleve minutter var hun på ferde og et langskudd strøk like over Borg målet. Snøgg sin første sjanse kom for øvrig på direkten etter et godt Borg angrep hvor Kirvil måtte ut i full strekk for å stoppe. Med det var også hun med i kampen.

Herfra bølget spillet noe frem og tilbake noe som etter 16 minutter endte i en Borg corner. Snøgg klarerte men med dårlig lengde. Ballen landet hos en Borg spiller på hjørnet av 16 meteren og skulle legge ballen tilbake i målgården. Et meget dårlig innlegg skulle vise seg å bli et lumskt skudd og 0-1 var et faktum. Det kan ikke kalles noen tabbe, men heller et mål som viser hva flaks kan gjøre på en fotballbane.

Etter målet meldte Snøgg seg på og flere gode sjanser ble rullet opp. Kristin skjøt fra kort hold, men ballen strøk like på utsiden. Ann Christin på startet og avsluttet dagens flotteste angrep. Hun fikk ballen på tjue meter, vender av forsvarer, legger ballen ut til Line som kommer på et perfekt løp, Skarseth får tilbake ballen på fem meter men treffer litt rufsete og Borg keeper kan uten de helt store utfordringene ta imot skuddet. Svært synd da Snøgg hadde fortjent en scoring etter både godt spill og flere gode sjanser. At det var Snøgg som også skulle avslutte kampen med et skudd på mål bare forsterket følelsen av at 0-1 ikke var rettferdig. Men greit nok sett begge lag omgangen under ett.

Andre omgang begynte som den første. For mye feil begge veier men allikevel med et overtak til Snøgg jentene. Og da Ann Christin satte et helt herlig mål og en scoring de fremdeles jubler for på Sætre var det mange som trodde at seieren var innen rekkevidde.

Før dette hadde Borg satt ballen knallhardt i stolpen og hatt noen halvsjanser uten resultat. Men også Snøgg var på med på leken, men nok en gang og med fare for å repetere meg selv, ble det bare med nesten perfekte gjennomspill og nesten perfekte pasninger. Poengdeling virket derfor som et meget sannsynlig resultat og vi tror de aller fleste hadde slått seg til ro med det. Alle unntatt Borg spissen som presser etter på fremspill nesten 3 minutter på overtid. Kirvil kommer helt riktig ut og skal kun klarere ballen i sikkerhet. Men den ellers så sikre keeperen feilberegner og får ikke ballen i sikkerhet. Det er da bare å trille ballen i mål for Borg spilleren og sikret med det også tre meget viktige poeng for Borg.

En kamp hvor uavgjort hadde vært rettferdig, men som Borg dessverre vant.

Link til omtale i Telen:

Spillerbørs:

Kirvil 4:

Lite å gjøre i førsteomgang men løser de oppgaver som kommer meget godt. Strålende redning etter 11 minutter. Begynner aktivt og godt bak men faller noe i intensitet utover i andre omgang. Ingen tvil om at Kirvil sprer trygghet fremover på banen.Tabbe på overtid som fører til scoring.

Stine 5:

Debuterer som kaptein. Er klar og tydelig i beskjedene fra start men faller noe utover i kampen. Her burde trener på sidelinje vært tydeligere i beskjeder inn til kaptein. Men Stine er mer sikker med ball enn noen gang og går av motspillere ved flere anledninger. Jevnt over god. Bar kapteinsbindet med stolthet.

Ingrid 5:

Hun har hatt en lengre sykdomsperiode som har holdt henne unna treninger. Bærer preg av å være noe rusten med ball, men tar igjen mye på innsats. Er tøff og uredd og rydder meget godt opp ved flere anledninger. Trenger kamptrening men en meget god høstpremiere.

Kristina 7 Banens Beste:

Er trygg og god i det aller meste. Er udiskutabelt kampen beste forsvarer uansett lag. Flink til å ta ut høyde, og lar ikke Borg løpe igjennom midten. Må bli flinkere til å kontrollere hele forsvarsrekken da den til tider ligger ujevnt og henger igjen på klareringer. Meget godt gjennomført Kristina!

Ida 5:

Ida stiller alltid tent og vil alltid gjøre sitt beste. Savner at Ida tar mer ansvar med ball da hun er mer ballsikker enn noen gang. Kan med fordel utnytte dette fremfor å legge ball i støtte eller inn i midt. Sesongåpner til bestått, men vi venter på at Ida skal blomstre MED ball. Blir byttet etter 60 minutter.

Camilla T 5:

En famlende åpning. Har en god teknikk men har ikke hatt godt av lang ferie. Fremstår rusten i første omgang med feilpasninger og rufsete mottak. Kommer tilbake etter hvile på benken og løfter seg flere hakk. Med flere kamper kommer også Camilla.

Kristin 6:

Som alltid løper Kristin mye. Men sjeldent så riktig som i dag. Flere gode løp, og mange gjennomspill. Er den som skaper mest på midtbanen fremover og jobber hardest hjemover. Er også svært nær scoring etter et godt skudd fra vanskelig plassering. Nest sist på Skarseth sin scoring.

Heidi 5:

Spiller alltid med hjerte og er en lagspiller fremfor noen. Jobber og sliter, men kunne trengt en noe bedre pasningsfot i kamp. Vi har sett den på trening og venter i spenning til den blir pakket frem i kamp.

Ann Christin 5:

Scoret et strålende mål! Er kald og rolig alene med keeper og fremstår som jevnt over bedre enn noen gang. Dette vises også med antall spilte minutter. En ikke alt for god første omgang ble til en helt ok andre omgang. Er rask, men kan og må holde seg nærmere linja til motstander. Faller for langt ned og mister fordelene.

Line 5:

Er på løp nesten konstant og har en motor det står respekt av. Blir ofte spilt igjennom på sine mange gode løp. Men fikk svært få presise baller å jobbe med. Jobber også alltid godt defensivt. Ble til tider noe ofret for trygghet på midten. Vil komme mer til sin rett når er ren breddeholder offensivt.

Marianne T 6:

Et gledelig minicomeback på venstresiden. Begynner godt med god teknikk. Kunne med fordel skutt mer enn det ene gode forsøket i første. Og kan bli flinkere til å gjøre det enkle enkelt, men er absolutt et positivt pust i laget og med mer trening vil hun igjen bli et viktig bidrag for laget.

Camilla S 6:

Kommer inn fra benken etter femten minutter og derfra og inn er hun god. Forsøker mer på egenhånd og har flere spilte minutter enn på lenge. Kan benytte den enestående teknikken sin enda mer, for da vil hun komme til sjanser og situasjoner foran mål. En meget god kamp av Camilla.

Ann Kristin 4:

Dagens debutant, lagets yngste og den klart mest nervøse for kampstart. Kommer inn i andre og gjennomfører godt. Litt utfordringer med å holde linja bak og finne plassen sin i bevegelse fremover. Stopper for ofte på midtstreken og faller hjem igjen. 4 på børs grunnet kun deler av omgang.

Elin 3:

Sykdom må ta skylden for at Elin ikke er i start ellever. Kommer ikke før siste fem i første og ca 15 minutter i andre. Spillesugen, men rusten. Blir for ofte litt overivrig og dobler posisjoner. Men er som alltid tøff og viser offervilje. Elin må bare få komme seg tilbake til god gammel form. Et gledelig gjennsyn.

bestill Snøggbagen

Ingrid S :

Blir ikke benyttet

Linda :

Laget 5:

En kamp laget burde tatt med seg tre poeng. For mye slurv og passivitet. Men stort pluss for vilje fremover og mange pass inn bak forsvar. Blir for høyre orientert. Bruke ikke venstre siden i det hele tatt. Er klart bedre i siste omgang og kommer mer med. Laget er  på gli, men fikk ikke vist seg frem i dag.