29.05.2008

Snøgg - Drangedal     2-1 Notodden kunstgress

Første hjemmekamp på Notodden Kunstgressbane

Sommersol, ny stadion, ny matte og mange på lekteren. Med andre ord en perfekt ramme for første hjemmekamp på Notodden Kunstgressbane.

Perfekt var også åpningen av Snøgg jentene. De gikk til verks med massivt trykk og kom til tre sjanser på bare noen minutter. Dessverre ble det ikke utelling og det så faktisk allerede da ut som om lufta gikk ut av hjemmelaget. Drangedal tok over kampen og hadde en viss kontroll siste halvdel av omgangen. Snøgg var frempå fra tid til annen men de fant ikke helt ut av et tøft og hardtarbeidende bortelag.

Det ble derfor litt mot strømmen en Snøgg scoring etter 37 minutter. Line kommer seg fri og legger inn til Elisabeth som gjør jobben sin og setter 1-0.

Særlig mer skjedde ikke i første omgang.

Andre omgang startet på samme måte som første sluttet. Drangedal var det best i det meste som foregikk utpå kunstgresset. Og det tok ikke mer enn 9 minutter før utligningen var et faktum. Der og da ble kampen en midtbane krig hvor spillet bølget begge veier. Kirvil var god bakerst på Snøgg og ryddet unna flere ganger med svært gode redninger. Det er tydelig at Kirvil er i siget om dagen og hun har en tenning og innsats som må være meget godt for Snøgg laget å ta med seg videre.

En annen spiller som alltid leverer er Line. Nok en gang var hun svært farlig på høyre siden. Hun er både rask og god med ball og kom rundt på sin kant flere ganger. At hun i tillegg er farlig foran mål skulle vise seg å bli avgjørende i dagens kamp. Etter 70 spilte minutter sto hun umarkert foran Drangedal målet og satte i målet som skulle sikre tre poeng og fortsatt tabelltopp for et Snøgg lag i flytsone.

At man vinner på en dag hvor motstander kjører det meste av laget viser bare styrke og vinnervilje.

Frem mot neste kamp må man allikevel justere noe både i forsvar og på midtbanen. Duell spillet var langt under pari og pasningsspillet er til stryk karakter. Men jentene har vist at de kan og de har vist at de tar poeng i hver eneste kamp. Treningene frem mot neste kamp skal brukes godt og vi har stor tro på at Snøgg topper tabellen også neste helg.

Link til omtale i Telen

Spillerbørs:

Kirvil Odden7 BB:

Kirvil er i en periode hvor hun er meget god. Tenningen og ferdighetene går hånd i hånd. Hun har et par matchvinner redinger i dagens kamp. Du hører henne i hele omgangen og holder forsvaret på tå hev. Selv etter en smell i låret står hun meget godt og er en viktig årsak til kveldens seier.

Stine Knutsen 5:

Stine er venstre back. Det er det nok ingen tvil om selv om enkelte vil ha henne både oppover på banen og inn i midten bakerst. I dag bli hun stående litt på halv distanse til tider men sett under ett gjør hun en god kamp. Litt minus for å miste ball i farlige situasjoner helt mot slutten av kampen.

Kathrine Klæbo 5:

Spiller kun andre omgang grunnet noen rokeringer på banen. Kommer inn og spiller en svært god omgang. Gledelig å se at hun tar ta steget over midtbanen og blir med fremover. Med litt mer kreativitet med ball blir hun både farlig og et viktig tilskudd fremover.

Kristina Bjølverud 7:

Kristina tar ansvar der bak og som alltid spiller hun en god kamp. Sliter litt med ny makker litt for ofte. Vi håper dette setter seg snart så samspillet blir som det skal. Er tøff og gå foran og viser at dueller ikke er farlige men veldig nødvendig. Kristina er god og viktig!

Ida Bø 5:

Ida spiller første omgang og vil så gjerne. Men i dag faller hun litt igjennom og blir stående i mellom og kommer på etterskudd litt for ofte. Men dette justerer seg og sett kampen under ett spiller Ida en helt grei kamp. Hun har en fot vi vil se mer av og vi håper dette kommer i neste kamp.

Camilla Tveitan 6:

Det er sagt før og det vil bli sagt igjen: Camilla har en teknikk som er så god å se på. Kommer mer til sin rett i dagens kamp sentralt på midten da Elin går av. Flere gode gjennombruddspasinger som direkte førte til farlige sjanser. Men vi savner skuddforsøk på 20 meter og inn.

Kristin Antonsen 5:

Løpsmaskin som maler i stykker motstander.  Blir satt frem som ving i deler av kampen men finner ikke plassen sin. Faller for langt ned og blir løpene for mye oppå de andre på midten. Ved rokering ned på midt igjen er hun tilbake. Også hun har et så godt bein at hun må trekke seg fri og komme til avslutinger oftere.

Elin Åsgård 4:

Kapteinen har ingen god dag på jobb og blir løpende i mellom stort sett hele tiden. Glimter allikevel til og da er hun både farlig og god.

Ber om å bli byttet og ønsket innfris i starten av første omgang

Elisabeth Johansen 5:

Korteste vei til mål er som alltid rett frem. Dette gjør at hun nok en gang setter en i mål, men kunne spilt opp lagvenninner til gode muligheter. Glemmer å løfte blikket og velger å stole på egne ferdigheter. Noe hun svært ofte gjør lurt i. Men løft blikket Elisabeth så vil du bli en meget giftig spiss.

Line Brendemo 6:

Nok en gang matchvinner i en kamp laget ligger bakpå. Kommer rundt på siden sin flere ganger og har en god dag på jobb. Det flotte med Line er at hun tar ansvar begge veier på banen. Er viktig i det defensive og enda viktigere og farligere fremover.

Camilla Stykket 6:

Holder lenge i dag og virker frisk og rask på siden sin. Venstre siden virker som hennes nye plass og med sin hurtighet og teknikk har et meget godt potensial. Med litt bedre uttelling og litt mer tro på egne ferdigheter vil hun blomstre. Vi venter i spenning.

Ann Christin Skarseth 5:

Ann Christin meldte før dagens kamp at nervene hadde sluppet taket og hun var klar for kamp. Blir ikke tildelt mye spilletid og blir ofret i taktiske bytter mot slutten av kampen. Men har en teknikk og steg som laget vil ha godt av videre i sesongen. Mer samspillstrening på treningsfelter vil sikre mer spilletid.

Marianne Tomren :

Slipper ikke til i dagens kamp.

Heidi Bakka 5:

Med en vilje og innsats som burde ha smittet over på de andre jentene tidligere. Er alltid i dueller og vinner de aller fleste. Med en bedre ro med ball i bein og bedre treffprosent på pasninger ja da vil virkelig Heidi bli god og viktig.

Trenger mer ro og vise det hun gjør på treningsfeltet.

Ingrid Heggenes 5:

Kanskje er Ingrid den mest fleksible spilleren på laget og har snart ikledd seg alle posisjoner. I dag er hun midtstopper sammen med Kristina. En av lagets yngste er en av de tøffeste. Med flere kamper på samme plass er vi sikre på at hun på alvor vil vise seg frem. Meldte rokeringer i laget åpner nettopp for denne muligheten.

bestill Snøggbagen

Ingrid Sletta 3:

Får ikke mer enn noen minutter på slutten av omgangen. Med mer trening i kroppen vil dette øke utover i sesongen.

Laget 6:

De første ti minuttene er Snøgg svært gode. De neste 35 er ikke gode. Holder allikevel unna foran eget mål og scorer i en god Drangedal periode. Klarer ikke holde på ball og for mange dueller blir enten tapt eller jentene går i veien for hverandre. Må øke kvalitet på dueller, pasninger og kommunikasjon.

Laget
Kirvil Odden, Ingrid Heggnes, Kristina Bjølverud,  Ida Bø, Stine Knutsen, Kristin Antonsen, Elin Åsgård , Camilla Tveitan,

Mål:
35. min 1-0 Elisabeth Lie Johansen,
55. min 1-1 Drangedal,
70. min 2-1 Line Brendemo.

Dommer: Hans Tore Stangeby