25.04.2008

Snøgg - Stridsklev     5-0 Tinfos Arena

Solid Snøgg-seier

Snøgg jentene var igjen klare for kamp og så på dagens oppgave som overkommelig.

Det er ingen kamp Snøgg jentene ser mer frem til enn mot Stridsklev. Allerede i garderoben merker man at vinnervilje og kampånden ligger tykt.
Og vinnerviljen ble det avgjørende i denne kampen. Jentene sto høyt fra første spark på ballen og lot aldri Stridsklev komme inn i kampen. De gikk i dueller og spilte for første gang i år virkelig fotball slik fotball skal spilles. Snøgg jentene fant hverandre, de beholdt roen med ball og valgte det ene kloke valget etter det andre.
Snøgg spilte på det de er aller best på: hurtighet fremover. Ballen ble slått ut på sidene og i bakrom gang på gang. De formelig herjet med bortelaget i samfulle 90 minutter. At det ikke ble mål før i det 37. minutt var mer snakk om tilfeldigheter og uflaks enn viljen. Det var derfor befriende da Elin satte inn ett frispark fra hjørnet av 16.meteren. Dette løste opp og frustrasjonen slapp. Og det tok ikke mer enn 6.minutter før nummer 2 satt bak Stridsklevs keeper. Elisabeth avslutter etter noe man bare kan kalle et lekkert og herlig angrep. Ballen gikk på en touch fra midtbane og helt til den lå i nota.

Etter pause fortsatte Snøgg å trykke massivt på mot Stridsklev. Jentene virket lettet over ledelsen til pause og hadde bestemt seg for å kose seg med flott og effektiv fotball. Stridsklev ble løpende i mellom og kom aldri til sjanser. Totalt talte vi ett skudd på mål fra bortelaget. En våken og god Marianne i Snøgg målet feide unna alt annet før det faktisk kom innenfor egen 16 meter.
Belønningen kom etter 62 minutter. Line jakter ett tilbakespill, vinner ball og passer til en åpen Ann Christin. Hun gjør ingen feil og 3-0 er et faktum.
Herfra og inn begynner forskjellen på godt trent og lite godt trent å vise seg. Stridsklev blir mer og mer hengende etter og Snøgg jentene blir til tider behandlet rimelig stygt på banen. Noe antall benyttede isposer etter kampen er et tydelig vitne om. De klarer rett og lett ikke henge med på spillet og er uten unntak på etterskudd. Noe dommeren burde tatt tak i og slått hardere ned på. At det ikke kom gule kort i denne kampen er for oss på sidelinja et mirakel og bare et vitne om at dommeren ikke hang helt med. Allikevel beholdt jentene roen, lot frustrasjonen aldri komme frem og valgte å spille feiende flott fotball.
Mål nummer fire og fem kommer etter respektive 70 og 84 minutter. Det første etter innkast fra Kristina som lander langt inne i 16 meter og som Marianne jakter og setter i mål. Men det målet som gledet aller mest i dagens kamp er målet til unge frøken Stykket. Du så det på de andre jentene på banen, du så det på tilskuerne og du så det på henne selv: Dette var deilig!

Skal man så se på kampen under ett var dette en meget god forestilling. Både defensivt og offensivt.  Midtbanen og flankene legger igjen mange kilometer i dagens kamp og er helt avgjørende for den balansen vi har i laget. Riktignok kan vi bli litt baktunge til tider, men til gjengjeld har vi full kontroll de gangene Stridsklev yppet seg fremover. Med noe bedre justering vil dette bli en avgjørende faktor når vi skal ut mot antatt bedre lag som Urædd og Tollnes.
Pasningspillet og evnene til å komme brett og i bakrom gleder og vil bli Snøgg sitt aller viktigste og beste angrepsstyrke.
Det det skal jobbes med på treningsfeltet de neste ukene nå er pasningskvalitet og det å snu spillet hurtigere.
Konklusjon: 5-0, fem ulike målscorere, fansen sang på tribunene og oppmøtt presse lot seg begeistre.  Alle vi rundt dere jenter er stolte og store etter dagens oppvisning.
Tusen takk for at dere lot oss oppleve dette!!

Spillerbørs:

bestill Snøggbagen

Marianne Lillemo 6:
Vår innleide super-reserve viser at rutine er en god bagasje å ha med seg. Gjør ingen feil bakerst. Hun er rett og slett så lite med grunnet full kontroll forann henne. Kan bli bedre på kommunikasjon med forsvaret. Annonsere at hun kommer.

Stine Knutsen 8:
Nervøs før kamp grunnet ny posisjon. De rundt laget har stor tro på Stine som midtstopper grunnet fotball forståelse og evne til å lese spillet. Og ja vi fikk rett. Leverer en bortimot prikkfri kamp. Leser, tolker og plasserer seg. Fungerer svært godt sammen med Kristina.

Kathrine Klæbo 7:
Katrine er mer spillende enn noen gang. Svært sjeldent at det ball blir slått over sidelinje, hvilket var tilfellet i vinter. Er rolig med ball og finner gode alternativer. Er også med fremover og blir med det en 6 angreps spiller. Avslutter kampen som spiss.

Kristina Bjølverud 8: Hadde en makker i Stine som fikk frem enda mer av Kristina sitt potensial. Er meget flink til å sette motstander offside og dirigere linja bedre enn noen gang. Med sine innkast er hun et angrepsvåpen som ved scoring nr 4. Kristina er en meget god spiller.

Ida Bø 7:
Ida er tilbake på venstreback og har kontroll hele kampen. Kan med fordel bli mer offensiv men viser forbedring også her. Viser også hun en større ro med ball og er ved flere anledninger den som setter i gang angrep med gode pasningsvalg. Avslutter kampen som spiss og var innblandet i en sjanse etter corner.

Camilla Tveitan 7:
Elegant som alltid. Mer spillende i dag. Setter opp medspillere og tør true bakrom med pasninger. Får en del juling grunnet sin gode teknikk. Mye vilje og mye bevegelse og blir med det alltid et spillepunkt for ballfører. Må tørre å avslutte oftere.

Kristin Antonsen 7:
Fremstår som tøff og duell sterk. Mangler noe på samspill som ny i laget men klar forbedring også på dette siden forrige kamp. Har oppgaven med å ta ut Stridsklev ballfordeler i andre omgang. Løser det til bestått. Er konstant i bevegelse og er en klar forsterkning på laget.

Elin Åsgård 8: Banens Beste
I dag er Elin kaptein med stor K. fremstår som det samlende element på banen. Tar oppgaven som balansepunkt på midtbanen til A+! Maner jentene til kamp og aldri vært mer fremtredende i kommunikasjon og ledelse. Alltid farlig på frispark som målet hennes bevitner.

Elisabeth Johansen 6:
Jager og er et uromoment for forsvarende lag. Faller litt i gamle synder med å senke blikket. Men viser nok engang hvilken hurtighet og hvilket talent hun er. Skriver seg igjen på scoringslista og må alltid tas hensyn til. Med dette skaper hun plass for andre. Blir skadet og må av banen.

Line Brendemo 7:
Er tilbake på sin kjente og kjære høyre flanke. Er i dag både angreps og forsvar spiller. Blir litt baktung ved sin defensive satsning, men sørger for full kontroll bakerst. Med litt justering vil hun bli en meget verdifull spiller for laget.

Camilla Stykket 6:
Starter på venstre siden og leverer. En ny posisjon som krever litt justering og hun er til tider noe usikker på løpsmønster og plassering. Men holder hele omgangen uten å bli bedt om å byttes. Fremstår som i bedre form enn tidligere. Og hun setter årets første. Camilla er i gang!

Ann Christin Skarseth 6:
Nervøs og antydning av angst før hver kamp. Men kommer inn og jobber og sliter. Setter igjen et mål og kan være snøgg sin super reserve ala Solskjær. Med enda litt bedre grunntrening vil Ann Christin blomstre for alvor.

Marianne Tomren 7:
Det er ikke mange om noen som har bedre teknikk enn Marianne. Den eneste verdig motstander om den tittel får hun av sine egne i Snøgg. Dette kommer også frem i dag. Men kan med fordel slippe ball tidligere da laget er i bevegelse fremover. Får seg en kraftig smell og må av i andre omgang. Hun er i gang.

Maryanna Haslekås 6:
Første seriekamp for forsvarspilleren Maryanna. Kommer inn i andre omgang på høyre back og gjør dette feilfritt. Vi ber til guder og alle andre om at kneet vil holde da hun med sin ro, hurtighet og forståelse for fotball er en spiller for de store anledninger.

Heidi Bakka 6:
Slites mellom oppgaver på ”skolebenk” og spill for Snøgg. Vi er derimot veldig glad for at fotballen ofte vinner. Er en skikkelig kriger som går i kamp fra første sekund hun kommer inn. Også hun er mer spillende enn før. Få som overgår Heidi i vilje og engasjement på banen.

Ingrid Heggenes 6:
Kommer inn i andre omgang og leverer som alltid det hun skal. Er hurtig og viker ikke unna en duell. Ingrid er en spiller som er i ferd med å slå ut i full blomst. Morsomt å se henne spille da hun alltid er på hugget. I dag får hun ikke mye spilletid men leverer søknad om å starte i førsteellever.

Laget 8:
Er med fra første spark. Noe ruskete pasningspill hindrer mål før i det 37. minutt. Med mindre vegring mot å avslutte fra 17-18 meter ville resultatet blitt mer enn dagens 5-0 seier. Allikevel den mest solid forestilling i alle lagdeler og første gang vi virkelig spiller kontringsfotball. Solid gjennomføring med full kontroll.