17.08.2008

Snøgg - Tollnes     3-0 Notodden stadion

Solid Snøgg-seier 

 

Revansjesugne jenter møtte til ny topp kamp på Notodden Stadion. Alle viste at skulle Snøgg fremdeles henge med var ett poeng og aller helst seier helt nødvendig. Og for en maktdemonstrasjon det skulle bli. Hjemmelaget var med helt fra første spark og satte seg umiddelbart i respekt. Dueller ble vunnet og hoftefestene fra forrige forestilling ikke var å se noe sted. Snøgg jentene ga seg ikke før Tollnes var rundspilt i samfulle 90 minutter og kampen endte 3-0.

Alle lagdeler fungerte bortimot optimalt og avtaler ble holdt fra punkt til prikke. Det var skikkelig godt å se at jentene utførte oppgavene uten å måtte avbrytes fra sidelinjen. Trener kunne sitte mer eller mindre i ro og bare nyte forestillingen.

Kirvil sto bak et forsvar som fungerte så godt som prikkfritt. Det glapp litt her og der men vi kan summere antall småfeil på kun noen få fingre. Kirvil selv var sikkerheten selv og virket ekstremt tent både før under og etter kampen. Vi har et forsvar i dag som fremstår som lagets aller beste del. Den trygghet og sikkerhet planter seg fremover og legger grobunn for mange gode forseringer og angrep. Det er både vanskelig å ufint å trekke frem enkeltspillere i de ulike lagdelene i en kamp som i dag, men Kristina, Stine, Ida og ikke minst Ingrid gjør en meget god kamp helt bakerst. Og når Ingrid må ta den tunge turen ut i medisinkofferten etter ca 70 minutter kommer torsdagens debutant inn og bare viser at det vokser også nedover i Snøgg. Ungjenta er rett og slett meget god og det man trygt kan kalde lovende!

 Når i tillegg midtbanen melder seg på sammen med spissrekka er Snøgg et lag det er svært vanskelig å slå. Et stort pluss i margen i dag går til Heidi. Hun fremstår som bedre enn på meget lenge og gjør mye meget bra i dagens kamp. Skal og må man nevne noe er det litt synd at pasningene ikke sitter bedre. Men hun er i dag delaktig i flere angrep og er den som starter flere av dem. Gledelig er det også at Elin er på vei tilbake. Hun kommer inn og tar fullstendig kontrollen sentralt. Litt rust er det her og der men ikke mer enn man kan forvente etter siste måneders hendelser. Ingen tvil og at Elin vil være med å avgjøre det hele utover i sesongen. Med seg midtbanen vil hun ha Kristin. Jenta som nesten alltid etterlater blodspor når hun forlater banen. Hvor mye hun løper i en kamp er vanskelig å si men jeg tror ikke det er den krik eller krok hun ikke har hatt sine bein borti i løpet av noen fabelaktige 90 minutter.

Også var det Ann Christin da. To goaler, masse nedlagt arbeid, er på offside grensa hele tiden og har aldri spilt mer og bedre. I vinter orket hun knapt å løpe på tvers av banen uten assistanse av helsepersonell. I de siste to kampene er hun med fra start og vil faktisk ikke av banen. Man blir glad av slikt! Og det er kjekt å se at skoene til Elisabeth blir helt eller delvis fylt av Ann Christin, men det blir bare ekstra herlig å se at også Camilla S finner veien til nettmaskene. Har en mistanke om at hun føler den samme lettelsen og gleden over dagens flotte scoring. At også det taktiske begynner å sitte bare beviser at Camilla er på rett spor. Dette viser seg også med flere gode avslutninger og forsøk.

Og nå kommer dette referats eneste beklagelse: det er ikke referert til konkrete sjanser, mål, bevegelser, duller eller taklinger. Til det var opplevelsen av å stå på sidelinjen for sterk. Når dere levere slik dere gjorde i dag blir man glad helt inn til beinet. Å skulle sitte stille og rolig å notere sjanser, halvsjanser, total dominans eller herlig opprullinger via midtbanen og fremover var dessverre ikke mulig.

Det jeg kan si er følgende: Dere er fabelaktige og man blir stolt og stor av å være en del av denne gjengen.

Tusen takk jenter for en kamp som trolig er det aller beste, mest solide og ikke minst mest underholdene dere har vist til nå. Strålende!! 

Link til omtale i Telen:

http://telen.no/article/20080818/SPORT/161968603/1049/ANNONSER

 

 Spillerbørs:

Kirvil 7: 

Virket mer tent og mer konsentrert. Ga beskjeder gjennom hele kampen. Var sikker og solid. Våken og klarerte det som kom igjennom.

Tollnes sitt støtteapparat måtte etter kampen forklare jentene sine at det er svært vanskelig å lure fylkets klar beste keeper. Ta med deg den Kirvil! 

Stine 9 Banens Beste:

Stine er tøff i dagens kamp. Hun tar Tollnes sin beste spiller helt ut av kampen. Takler knallhardt og er kompromissløs. Står frem som en kaptein og man hører Stine igjennom hele kampen. En veldig godt gjennomført kamp.

Fremstår som en god kaptein, enkelt og greit!

Ingrid 8:

Knallsterk og arbeidsvillig. En god makker til Kristina også i dag. Rydder unna ved flere anledninger. Har sammen med resten a forsvaret god kontroll. Må dessverre ut mot slutten av andre omgang med en lårskade.  

Kristina 9:

Spiller sjeldent en dårlig kamp. I dag har hun bedre kontroll på forsvaret sitt og linja holder nesten hele kampen igjennom. Svært få feil. Er et lite angrep i seg selv med sine lange kast. Savner litt initiativ fremover men har til gjengjeld svært god kontroll bakover.

Ida 8:

Ida hadde en tung dag på torsdag og var allerede på fredag svært klar for kamp i dag. Skrev da at vi savnet initiativ og spill fremover. Og det ble det i dag. Hun tok ansvar og hadde god kontroll på siden sin. Tror ikke vi har sett henne så tøff i duellene. En av mange som virkelig ville i dag.

Camilla T 5:

Er en tekniker og elegant på midten. Får mye ansvar som det sentrale punktet. Mulig dette ikke er plassen for Camilla som er aller best når hun får være kreativ og offensiv. Tar ansvar begge veier. Blir byttet ut, men kommer tilbake på slutten. Meget god pasningsfot.

Kristin 7:

Er den som balansere det hele i dag. Like aktiv begge veier men flinkere i presset. Smeller til og er mer kreativ fremover. Kommer med flere gode fremspill, denne gangen også på venstre siden.

Heidi 7:

Gjør det enkle enkelt er noe laget har snakket mye om. Heidi står frem som den som virkelig har plukket opp dette. Gjør det enkelt men til gjengjeld meget godt. Er også flink til å holde avtaler er en drivkraft fremover. Tar viktige Tollnes spillere ut og gjør dem frustrert.  

 

 

Ann Christin 7:

Ett mål forrige gang. Dobler det denne gangen og er blitt en meget viktig brikke i laget. Satt nye avtaler om å holde seg på bakerste i dag. Og gjør det. Er faktisk litt overivrig innimellom og går i noen unødvendige offsider som kunne blitt farlige. Men legges merke til og binder opp forsvaret. Spesielt tredje målet er et skikkelig fighter mål.   

Line 7:

Sterk delaktige i mange sjanser og ikke minst mål. Får for ofte litt for vanskelige fremspill. Kan og bli tøffere og ta sjansen på at forsvaret glipper for å få de viktige to meterne ekstra. Men er meget god med ball i bein og er et angrep alene. Med bedre hjelp i form av pasninger bakfra kan dette bli virkelig spennende.

Marianne T 5:

En tekniker som er for rusten pr i dag. I dag er hun i tillegg sliten og finner ikke helt frem i Tollnes forsvaret. De gangene hun setter fart og viser seg frem blir hun farlig umiddelbart. Tollnes må ta hensyn til henne og frigjør plass for andre rundt seg. Med trening fremover vil ganske snart blomstre som i våres.

Camilla S 7:

Scorer det andre målet. Løpet og bevegelsen i forkant er strålende og helt riktig. Er bedre taktisk enn noen gang og utfører som alltid avtalene sine. Men son Line trenger hun bedre hjelp bakfra i form av gode pasninger. Er villig fremover som alltid, men tar også et godt ansvar bakover på dødballer. Store fremskritt.

Ann Kristin 6:

Debuterte forrige gang. Da som back. I dag som midtstopper. Vi har sjeldent sett noen så nervøse før innhopp. Men denne jenta er et kjempetalent og løser igjen oppgaven. Er tøff og ikke minst smart i presset sitt. Skal fylle store sko etter Ingris i dag men vi teller null feil! 6 på børs grunnet spilletid

Elin 6:

Kommer inn og blir den som virkelig balanserer det hele både defensivt og offensivt. Misser noe rent teknisk men dette vil komme med mer ballkontakt. Er en smart spiller med fotball intelligens. Spiller med lave skuldre og det virker som det har skjedd noe i forhold til krav til seg selv. Mer avslappet. Positivt ment.

bestill Snøggbagen

Linda 5:

Kommer inn for Ann Christin som midtspiss ved to anledninger. Mangler noe på basisformen men den tiden hun spiller gjør hun enkelt. Rett frem og knallhardt. Setter seg umiddelbart i respekt. Med bedre kondisjon og enda bedre vennskap med ballen kan hun bli en farlig spiller helt på topp. 5 pga spilletid

bestill Snøggbagen

Laget 8:

Dette er først og fremt en lagseier. Bak målene ligger meget gode enkeltprestasjoner, men det er laget som sammen bygger opp til den befriende pasning eller avslutning. Løfter seg så til de grader etter forrige kamp. Alle vil virkelig og alle levere. Beste kommunikasjon til nå. Det ser ut til å løsne igjen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laget
Kirvil Odden, Ida Bø, Kristina Bjølverud,  Ingrid Heggenes, Stine Knutsen, Kristin Antonsen, Heidi Bakka, Camilla Tveitan, Line Brendemo, Marianne Tomren og Ann Christin Skarseth.
Innbyttere
Camilla Stykket
, Elin Åsgård, Ann Kristin Knutsen, Linda ArudSnøgg - Tollnes 3-0
 

bilder

tilbake

spillebørs