10.04.2008

Tollnes Snøgg     2-3 Tollnes kunstgress

Snøgg det beste laget

Årets første seriekamp skulle vise seg å bli en tøff kamp hvor første omgang var preget av dueller mens andre omgang ble 45 minutter med strålende angrepsfotball.

At kampen endte 3-2 til bortelaget og Snøgg’s første trepoenger er ikke bare rettferdig men fullt fortjent.

For til tross for en noe famlende åpning hvor feilpasninger og mye løping i mellom og bak Tollnes spillerne var Snøgg det beste laget. De som så andre omgang vil måtte være enige at Snøgg vil bli et lag å regne med i årets serie. At de slo den kanskje hardeste utfordren i serieåpning bare forsterker dette inntrykket. For mens de første 45 kan oppsummeres med ett mål til hjemmelaget, noen gode men få sjanser fra bortelaget ble andre omgang en maktdemonstrasjon. Snøgg jentene gikk i seg selv og la igjen all respekt i pausen. Pasningspillet stemte, taklingene satt og en strålende opplagt Kirvil beholdt roen og konsentrasjonen omgangen ut. Og det er ingen tilfeldighet at Kirvil blir nevnt i denne sammenhengen. Aldri har vi sett henne mer aggressiv, tøff og tent som i denne kampen. En av svakhetene hennes tidligere har vært en litt passiv fremtoning. I dag tok hun fullstendig kommandoen på banen fra sin egen målgård og manet jentene til kamp. Om man ikke har hørt henne før kan jeg skrive under på at stemmen hennes bar i denne kampen. Det å dirigere forsvaret foran seg må forventes av en keeper, men det å kommandere spissene hører mer til sjeldenhetene. Men at det hjalp? Ja så til de grader. Kampviljen og innsats økte i takt med spilte minutter og til tider var det bare ett lag på banen.

Dette massive presset førte også med seg en utligning av Snøggs midtbaneelegant Camilla T. Målet i seg selv kan ikke beskrives som en perle men er mer et vitnesbyrd om viljen til å avgjøre kampen. Gleden var også stor da det var nettopp Camilla som fikk æren av å åpne scroingskontoen 2008. Med flere slike kamper vil Camilla garantert tegne seg på scoringslisten igjen.

Og det var i det 65. minutt kampen for alvor ble en festforestilling. Scoringen var en vitamininnsprøytning som løftet Snøgg opp å det nivået de må være for å kunne kjempe om en god plassering i årets serie. Pasningen satt og man både turde og evnet å true bakrommet. Flere gode gjennombrudd ville endt i scoring om det ikke hadde vært for kampens andre svært gode keeper. For det er ingen tvil om at Tollnes hadde en reddende engel i sin målvakt.

Men hun kunne ikke hindre at en av hennes egne satt ballen i eget nett og ledelse for bortelaget. Goalen kom som er resultat av en corner tatt av Line. Og til og med dette fungerte strålende i dag. Jentene tok initiativ i boksen og sammenhandlingen var til å ta og føle på. Marianne tok til stadighet ansvar og rev opp Tollnes sitt forsvar med smarte og gode løp. Når man i tillegg tør å fylle opp boksen og ta kommandoen i returrommet vil det måtte komme til scoringer. At 1-2 var ett selvmål kan man ikke klandre Tollnes forsvaret for. De ble presset så hardt mot eget mål at eneste stedet å faktisk spille en ball ja det var i eget nett.

Etter å ha havnet under for første gang stormet Tollnes i angrep kun for å bli møtt av en forsvarsrekke som taklet, kriget og tråkket til som aldri før. Men selv med knallharde taklinger og Tollnes spillere som ble filleristet og kastet både hit og dit måtte dagens dommer aldri hente frem kortstokken. Dette tyder bare på at jentene fra bluesbyen er et fysisk tøft men fairspillende lag

At det skulle bli Elisabeth som satte i dagens tredje og Snøggs siste mål syntes bare naturlig og vel fortjent. Få om noen holder hennes tempo, rykk og løpskapasitet i 3.divisjon og vi vil garantert se henne igjen på scoringslistene.

Dette var kjapt oppsummert en kamp med to ulike omganger hva kvalitet, sjanser og underholding angår. Deler av kampen avslører noen svakheter i pasningskvalitet og kollektive bevegelser. Dog ikke så ille eller faretruende at det ikke kan terpes og forbedres til neste kamp om to uker. Med dette på plass vil Snøgg fremstå som en skummel motstander både hjemme og borte.

Men at Snøgg vant fortjent og tok med seg sesongen første men ikke siste trepoenger ja det syntes til og med støtteapparatet til Tollnes var fortjent. Og det gjør vi og!

Gratulerer jenter. Dere kan være stolte av dere selv!

Spillerbørs:

Kirvil Odden 10:  Banens Beste

Kirvil beste kamp. Er knalltøff i duellene og er nede for telling flere ganger. Fungerer som sweeper ved flere anledninger. Har full kontroll og dirigerer spillerne foran seg, inkludert spissene! En fantastisk kamp!!

Stine Knutsen 7:

Kaptein for dagen. Virker meget tent og er tøff i duellene. Har en vanskelig jobb mot en svært rask motspiller, men finner høyden meget godt i andre omgang og løser oppgaven på venstresiden veldig bra.

Kathrine Klæbo 7:

Katrine har hatt en rivende utvikling i vinter og er mer spillende enn noensinne. Har roen med ball og rydder enkelt og effektivt unna når det behøves. Er tett i markeringene og leverer en veldig god kamp.

Kristina Bjølverud 7:

Forsvars-sjefen. Leverer en andre omgang som er i toppklasse. Hennes innkast er et angrepsvåpen. Knallsterk i duellene noe tilsnakk fra dommer bekrefter. Mister litt kontrollen på linja bak men dette er kun små justeringer.

Ingrid Heggnes 7:

En av lagets yngste men en av største hva moral angår. Løser alle oppgaver med glans. Er en svært viktig spiller for laget som kan ikle seg de fleste roller på banen. Arbeidsvilje og innsats som ligger utenpå drakten.

Line Brendemo7:

Hun er noe utilpass i ukjent rolle i midtbane treer. Legger ned masse energi og innsats bakover på banen og rydder unna i mange situasjoner. Kommer mer til sin rett i andre omgang på sin vante plass på høyre flanke. Slår meget gode cornere.

Heidi Bakka 6:

Et arbeidsjern som alltid gjør sitt beste uansett rolle. Blir løpende noe i mellomrommet i første omgang. Etter innhopp i andre omgang finner hun plassen sin mye bedre.

Camilla Tveitan  8:

Den sentrale ballfordeler på midtbanen. Ny posisjon for dagen men leverer varene. Meget god pasningsfot og er en elegant spiller på midten. Tegner seg på scoringslisten tidlig i andre omgang. Spiller en meget god kamp.

Elisabeth Johansen 8:

Er trolig den raskeste spilleren i 3.div. Fosser igjennom gang på gang. Stort pluss for å heve blikket ved flere anledninger. Starter kampen på venstre flanke men kommer ikke helt til sin rett. Etter å ha blitt flyttet inn i midten er hun en konstant trussel.

Camilla Stykket  7:

Jobber og sliter og er en spiller motstander alltid må passe på. Sterk og god i dueller. Burde hatt en scoring men har ikke marginene helt på sin side. Vi venter og gleder oss til det løsner for Camilla.

Marianne Tomren 7:

Har en finterepertoar og teknikk som holder et svært høyt nivå. Svært gledelig at hun holder godt. Litt borte i første omgang men stråler i andre. Holder bredden og løser oppgavene sine til punkt og prikke.

Ann Christin Skarseth 6:

Har en vond fot som hemmer noe. Finner ikke helt sin posisjon men har et rykk og et tempo som forsvaret har store problemer med å demme opp. Svært nær scoring. Har et humør og innstilling som smitter. En viktig spiller for laget.

Kristin Antonsen 7:

Blør bokstavelig talt for Snøggdrakta. Nykommer i laget som sliter litt med spillestil i starten. Svært nær scoring i første omgang. Har et skuddbein som er helt i toppklassen. Et svært spennende bekjentskap og en klar forsterkning i laget.

bestill Snøggbagen

Laget 7:

En noe famlende start på kampen og får en imot midtveis i første. Litt symptomatisk for laget å løpe i mellom i starten, men leverer en andre omgang som gjør alle rundt laget stolte! Med en bedre første omgang og ikke minst mer guts de første femten ville spillerbørs blitt kneppet opp et hakk.