14.05.2009  Notodden kunstgress.

Snøgg på tabelltopp

Borg tok turen opp til Sport, vår egen festning!

I dag skulle vi få den virkelige testen på hvor vi ligger i forhold til konkurrentene i serien.

Det skulle vise seg tidlig at dette kom til å bli en uhyre spennende kamp. Borg har ballen mest, men klarer ikke å skape noen sjanser foran Kirvill.
Uten tvil så blir vi vitne til et Borg lag som har sett alt for mye Italiensk fotball, faller som fluer, stygge etterslenger, og noen stygge albuer.
Vi viser styrke og fair play ved å ikke bli med på galskapen. Etter et velutført frispark av Elin, fikk stopper Lesja æren av å sette ballen enkelt i mål.
Nydelig utført av jentene. Resten av omgangen blir litt fram og tilbake uten de helt store foran målene.
Men helt på tampen av omgangen så blir Skarseth spilt helt fri foran mål etter godt forarbeid på vår høyre side, hun setter den enkelt og dermed 2-0 til pause.

Stor glede og latter i pausen, og alt så lyst ut.

Andre omgang starter som den første, lite spill og masse krig. Men Borg får et vist press uten at Kirvil må ta fram landslags klassen sin.
Og foran henne så spiller Ingrid bunnsolid sammen resten av 4’ern. Det må nok en gang et knall skudd i vinkelen for at motstanderen skal skåre, og det blir en ny spenning i kampen.
Det hyggelige er at vi hadde meget spillesugne spillere på benken som kom inn å gjorde en kjempejobb tross alle roteringen vi måtte gjøre underveis.
Resten av omgangen ebber ut og seieren var sikret.

I dag spiller vi med 5(!) forskjellige spisser, og flere mangler trening. Uansett viser det styrke i laget at vi kan sette inn spillere som gjør en like god jobb som de som startet.
Vesla kommer inn etter et lite skadefravær og gjør en glimrende jobb på venstre back.

Banens beste: Ingrid, den ellers så beskjedne var en bauta i midtforsvaret. Virkelig sterk i dueller, og gjorde livet surt for motstanderen.

Dagens: Lesja’s elleville jubel etter målet sitt, har hun aldri skåret før?

Fakta
Laget:
Kirvil Odden, Katrine Klæboe, Ingrid Heggenes, Kristina Bjølverud, Ann Kristin Knutsen, Line Brendemo, Elin Åsgård, Marianne Tomren, Stine Knutsen, Camilla Stykket og Kristin Antonsen
Innbyttere:
Ann Christin Skarseth, Jenny Landsverk, Elisabeth Johansen og Hanne Kjersti Kasin

1 - 0   12 min Kristina Bjølverud
2 - 0   45 min Ann Christin Skarseth
2 - 1   50 min Borg

Tilskuere 45

Fra Telen

Det måtte nok en gang et lykketreff til for å overlistre Snøggforsvaret.

TROND KAASA

Tlf. 932 34 225 – trond.kaasa@telen.no

Torsdag vant Snøgg-damene 2- 1 over Borg. Serieåpningen endte med 4-1 over Drangedal.
Begge motstandernes mål har kommet på skudd fra lang distanse som har gått inn i krysset.
–Vi har jobbet mye med det defensive spillet, og det gir resultater, sier trener Kenneth Bårdseng.

Skal vinne
Bårdseng er overbevist om at årets utgave av Snøgg er gode nok til å vinne avdelingen – og dermed spille kvalifisering for 2. divisjon.
Og enda bedre skal de bli når angrepsspillet drilles. Der er det mye å gå på, mener treneren, som la om til 4-4-2 da han over trenerjobben fra Frank Kristiansen rett før seriestart.
–Vi har fått inn en god arbeidsmoral, og tatt tak i det defensive. Vi har fått god balanse i laget, blitt kompakte – noe som gir oss mange brudd til å kjøre overganger.
Nå skal vi prioritere hva vi gjør når vi har ball i tiden framover, sier han.

Kontroll
Torsdagens kamp mot Borg ble utkjempet på midtbanen. Ingen av lagene produserte mange store sjanser.
Snøgg tok ledelsen på et innøvd frisparktrekk hvor Kristina Bjølverud var sist på ballen.
Rett før pause økte Ann Christin Skarseth til 2-0 etter innlegg fra høyre. Fem minutter ut i 2. omgang reduserte Borg på et lykketreff i krysset bak keeper Kirvil Schau Odden.
–En god gjennomført kamp, hvor Ingrid Heggenes sto fram som en bauta i midtforsvaret, skryter treneren.