Langesund - Snøgg  0 - 5

Slåttnes stadion 28 mai 2009

Snøgg på vinnersporet igjen

Bortekamp mot Langesund.

Da var det bortekamp, og et lag som skulle reise kjærringa etter to tap i de foregående kampene.
Coach og ass. Coach hadde litt problemer med å holde følge med en minibuss som man skulle tro hadde vært på tyveritokt.
Men vi kom fram til Norges, kanskje lengste bane.

Foran denne kampen ble det lagt vekt på forberedelser til kamp, og responsen fra jentene var enestående.
Alle var klare når dommeren blåste i gang. Og det skulle vise seg tidlig at denne kampen skulle vinnes.

Første omgang starter litt avventende, og vi skaper ikke det helt store. Vi er aggressive over hele linjen, og de skaper da ingenting.
De prøver å slå langt, uten at forsvaret eller keeper blir  satt på de helt store prøvene.
Vi får corner, Lesja lukker øynene og header rett i vinkelen. 2 mål så langt av vår stopper kjempe, og garantert ikke den siste.
Etter målet er det ingen tvil, vi presser over hele linjen og blir mest sannsynlig snytt for en straffe da Line blir klart holdt i feltet.
Vi går til pause med 1-0, og mye godt spill.

Andre omgang skulle vise at det vi gjør på trening blir gjennomført i praksis på kamp. Mange brudd på midten av meget opplagte jenter,
og vi spiller på hverandre og angriper i stor fart. To mål av Jenny og Camilla, etter mye bra spill. Vi skaper mange store sjanser,
og skulle nok ha ledet mye mer. Men trenger ikke å bli grådig, vi er fornøyde med 5-0.
Også i denne omgangen blir vi snytt for en straffe da Skarseth nydelig dribler av sin oppasser og blir felt som en svær bjørk blir klippet over ende av en skogsarbeider.
Dommeren sa etter kampen at han måtte være sikker før han blåste, var ikke den sikker så kommer nok ikke pipeblåseren noen gang til å blåse straffe.
En fantastisk glød, innsats og pasningsspill var vinner resepten i dag. Moro at Heidi kommer inn på høyre back og gjorde sakene sine bra.

Laget begynner å sette seg, og rollene på banen begynner også å sitte.

Banens beste:
Marianne, har vært litt tung i det siste. I denne kampen får hun utnyttet alle sine kvaliteter som fart, teknikk og en flott pasningsfot. Meget bra gjennomført.

Dagens I:
Coach bør kanskje venne av seg den litt hardbarka guttegarderobe praten, men løsmunnen resulterte kun i latter og at Vesla plutselig ble frisk igjen.

Dagens II:
To lyskryss og borte var dem (Coach og ass. Coach).

Laget
Kirvil Odden, Ann Kristin Knutsen, Kristina Bjølverud, Ingrid Heggenes, Stine Knutsen, Line Brendemo, Elin Åsgård,
Marianne Tomren, Kristin Antonsen, Rikke Odden og Jenny Landsverk

Innbyttere
Heidi Bakka, Camilla Stykket og Ann christin Skarseth.

Kampfakta:
9   min  0-1  Kristina (Lesja) Bjølverud
68 min  0-2  Jenny Landsverk
71 min  0-3  Camilla Stykket
75 min  0-4  Jenny Landsverk
77 min  0-5  Camilla Stykket

Snøgg-damene med årsbeste
Snøgg-damene herjet med Langesund da de slo kystlaget 5-0 på bortebane.

Det var særlig etter pause damene fikk sving på sakene. Før hvilen nøyde de seg med én scoring – signert midtstopper Kristine Bjølverud.
På en corner raget hun høyest i luftrommet, og headet ballen rett i vinkelen.
Dette var den tidligere Lesja-spilleren sin andre scoring for sesongen.

Straffe
Langesund hadde lite å by på før pause, og muligens ble Snøgg også snytt for en straffe da Line Brendemo ble holdt inne i feltet.
Også etter pause skulle Snøgg hatt straffe, men dommeren overså at Ann Christin Skarseth ble klart felt av en motspiller.
Nå fikk ikke disse to straffeepisodene annen innvirkning enn at seieren kunne vært større,
for om Langesund hadde lite å by på de første 45 minuttene, så ble de fullstendig overkjørt etter pause.
Da gjorde Snøgg-spillerne det de øver på på trening. Brudd på midtbanen, og angrep i stor fart.
Da ble Langesund utspilt. Jenny Landsverk og Camilla Stykket scoret to mål hver,
og seieren kunne fort vært enda større.

Smakte godt
Snøgg innledet sesongen med to seire. Så kom det to tap mot Urædd 2 og Fossum 2.
Derfor smakte seieren mot Langesund ekstra godt. –Vi tok tak i dette med forberedelser til kamp etter de to tapene.
Jeg merket på jentene at de ikke var mentalt klare, og vi tok et oppgjør med det – og det responderte de veldig bra på.
Mot Langesund leverte de årsbeste med fantastisk glød, innsats og godt pasningsspill.
Laget begynner å sette seg, og spillerne begynner å bli kjent med rollene sine, sier trener Kenneth Bårdseng,
og kårer Marianne Tomren til banens beste spiller. Hun utnyttet både fart, teknikk og flott pasningsfot i kampen.

GLADE JENTER: Snøgg-damene jubler her over 1-0 ledelse mot Langesund. De vant til slutt 5-0.