Disse jentene vil rykke opp


–Vi er klare: Bak fra venstre: Marie Schau Clausen, Line Brendemo, Elin Åsgard, Marte Velta,
Vilde Soltvedt. Foran fra venstre: Kathrine Navelsaker Klæboe, Rikke Schau Odden,
Ann Kristin Knutsen, Stine Hegna Natadal og Kamilla Moen.

I dag skal Snøgg forsvare en uslåelig hjemmestatistikk.

Snøgg-damene er ubeseiret på sine ti hjemmekamper – inkludert vinterserien – denne sesongen. Den statistikken betyr null og niks dersom opprykkssjansene smuldrer bort i ettermiddag.

Skaper selvtillit

Laget er godt forberedt foran ettermiddagens direkte opprykkskamp mot Ørn Horten. Da er det godt å ha en bunnsolid hjemmestatistikk i ryggen.

–Jeg tror ikke vi skal lene oss for mye på den statistikken, men den er god og ha med i kalkuleringen. Dessuten skaper ti kamper uten hjemmetap en fin følelse av selvtillit, sier trener Stein Listaul, i det han coacher jentene fra sidelinjen i treningskampen mot NFKs guttelag. Damene tapte den kampen 0-3 uten at treneren lar bekymringene ta overhånd av den grunn.

–Det går litt hurtigere enn vi er vant til. Likevel klarer vi oss bra, mener Listaul.

Alt kan skje

Han er fullstendig klar over at laget hans møter en gjennomført god motstander i ettermiddag. Ørn Horten er også ubeseiret, og har scoret 112 mål på 14 kamper. Det gir skremmende åtte mål i snitt.

–Jeg er ikke bekymret for målstatistikken deres. Alt kan skje i en slik kamp, mener treneren, som mener snøggerne har et ålreit utgangspunkt foran "finalen". Forutsetningen en enkel og grei. Snøgg må vinne med minimum to mål.

–Vi må ha trua på dette, og tørre og feile. Det gjelder å være dønn fokusert på det vi skal gjøre. Hvis vi ikke klarer det i en sånn type kamp, kan vi like godt fortsette tilværelsen i 3. divisjon, mener han, som ikke legger skjul på at han er spent på hvordan damene takler forventningspresset.

Trangt nåløye

Det er to verdige lag som kjemper om den ledige plassen i neste års 2. divisjon. Både Snøgg og Ørn Horten har cruiset gjennom sine respektive avdelinger.

–Det er vanskelig å vurdere styrkeforholdene mellom avdelingene. Begge lag har vært suverene, sier Listaul, som mener reglementet rundt opprykksstriden burde ha vært lagt om.

–Nåløyet er altfor trangt. Det er synd man ikke rykker opp etter å ha vunnet sin avdeling. Det er riktignok et stort nivåsprang opp til 2. divisjon, men det kan bli kjedelig – og lite utviklende – å være suverene i 3. divisjon år etter år, avrunder Snøgg-treneren, som er usikker på om han fortsetter som ansvarlig for damelaget neste sesong. Det er jobbsituasjonen til vesttelemarkingen som gjør at Snøgg går en usikker trenerfremtid i møte. Han kan dermed lede laget til opprykk i sin avskjedskamp.