Stopperkjempe på 155 cm

Marte Velta
Tror på seier: Marte Velta har prestert på høyt nivå hele sesongen for dame-laget til Snøgg.
Nå tror hun laget avslutter med seier og opprykk.


 

Marte Velta (16) er ikke verdens mest ruvende midtstopper. Likevel karakteriseres hun som en real stopperkjempe.

16-åringen fra Notodden har taklet overgangen til seniorfotball på en forbilledlig måte. Hun er faktisk litt overrasket selv hvor fort og greit det fotballmessige har gått denne sesongen.

–Jeg er veldig fornøyd med årets sesong. Jeg hadde ikke engang drømt at jeg skulle få spille så mye, smiler en stolt Velta.

Er jo liten

Hun smiler igjen da hun får karakteristikken som en stopperkjempe på 155 centimeter.

–Jeg føler meg jo litt liten, men egentlig går det veldig greit, mener Snøgg-jenta, som har fått mange og store utfordringer denne sesongen. Utfordringer hun har tatt med strake ben. Hun vet ikke om hun får tillit av trenerapparatet til morgendagens avgjørende opprykkskamp mot Ørn Horten på hjemmebane. Men hun er klar dersom muligheten byr seg.

–Jeg håper jo å få spille, men konkurransen i forsvaret er stor, sier Velta.

Litt skummelt

Nå står hun overfor sin – etter eget utsagt – skumleste test. En direkte opprykkskamp som kan bety mye for klubben på sikt.

–Jeg både gruer og gleder meg til denne kampen. Jeg har aldri vært med på kvalifiseringsspill før, så jeg må innrømme at det er litt skummelt, sier hun og ler. Samtidig er hun ikke i tvil om at et opprykk ville ha vært fantastisk å krone en flott sesong med – en skikkelig opprykksfest.