Klar for kvalik

Snøgg

SERIEMESTER 2010: Øverst fra venstre: Rikke Schau Odden, Ann Christin Skarseth, Kirvil Schau Odden, Ann Kristin Knutsen, Vilde Moen Soltvedt, Ingrid Høymyr Heggenes, Vera Rustan Øymo, Kamilla Moen, Kristin Antonsen og Elin Åsgard. Knestående: Line Marie Brendemo, Marthe Dragseth, Camilla Stykket, Kathrine Navelsaker Klæboe, Stine Merethe Knutsen, Stine Hegna Natadal, Marie Schau Clausen, Heidi Rødseth Bakka og Jenny Landsverk. Sittende: Stein Listaul og Johannes Brendemo.

Snøggdamene vant 4-0 mot sin argeste motstander Modum og er klare for kvalifisering til andre divisjon.
Bjørnar Hagen Vika Tlf. 932 34 221 – bjornar.hagen.vika@telen.no

Snøgg damene taklet presset og vant fredagens kamp mot Modum. Med seks poengs ledelse på Modum foran siste seriekamp er Snøgg seriemester og klare for kvalifiseringskamper.

Snufsing og tårer

Det var en lettet Stein Listaul som sent fredag kveld kunne juble for seriemesterskap i sin første sesong som trener for Snøggdamene.

Men seieren satt langt inne. Lagene åpnet rotete og virket redde for å begå feil.

– Førsteomgang var preget av nerver. Vi var fryktelig rufsete, og tok i grunn en heldig ledelse. Det var litt snufsing og tårer i pausen, men det hjalp tydeligvis, i og med at vi gikk opp til 2-0 helt i begynnelsen av andre omgang, forteller 26-åringen.

Sterk andreomgang

Til tross for en nervøs start, fikk de som hadde møtt opp i alle fall se en flott prestasjon i første omgang. Camilla Stykkets vakre skudd i krysset fra 20 meters hold, 1-0 til Snøgg ved pause.

Dommeren hadde så vidt blåst i gang andre omgang da Rikke Olden iskaldt satte inn 2-0. Fra derav og inn var det enveiskjøring. Kampens store spiller Line Brendemo punkterte kampen med 3-0 med en halvtime igjen å spille, før Marthe Dragseth fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 4-0 like før slutt.

– Det er veldig godt med revansje mot Modum etter at vi tapte 3-0 borte i vår. Seriegull føles bra, kvitret Line Brendemo. Nå gleder vi oss til kvalik.

Spennende kvalik

I kvalifiseringen venter Ørn Horten og Donn. De to beste lagene i rykker opp til andre divisjon. Trener Stein Listaul er usikre på motstanderne i og med at Snøgg ikke har møtt lagene før, men er optimistisk med tanke på opprykk.

–Donn kan stille med et meget sterkt mannskap, i og med at de er et rekruttlag og kan hente en del spillere fra sitt lag i Toppserien. Når det gjelder Ørn Horten tror jeg vi skal ha en god mulighet til å slå dem, spår seljordingen.

Snøggs damer har fortsatt en kamp igjen å spille. I siste serierunde møter de Hallingdal borte.

Etter dette drar laget til Spania på treningsleir, før den spennende kvalifiseringen begynner 19. oktober.